Wat zijn echt typische en beruchte gerechten in Tsjechie?

Wat zijn nou echt typische gerechten in Tsjechie en hoe berijd je ze?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet heel typische gerechten, maar ik weet wel dat ik deze zomer in Praag blij verrast was door het vegetarische aanbod! Ben in meerdere vegetarische restaurants geweest, en was echt super lekker! Dus mocht je naar Tsjechië gaan, dan raad ik je zeker aan om zo'n restaurantje te bezoeken! Volgens Wikipedia typisch Tsjechisch: Bramborák (aardappelpannenkoeken), Topinky (geroosterd brood) en český knedlík (Boheemse knoedels). En kijk eens op deze site: http://www.smulweb.nl/recepten/tsjechisch staan 190 recepten uit de tsjechische keuken! Ook van de 3 hierboven genoemde dingen. Smakelijk :)

een drankje: BECHEROVKA. wikipedia: Becherovka is een typisch Tsjechische sterkedrank. Het is een soort "kruidenbitter". Bevat 38% alcohol. Oorspronkelijk werd het gemaakt (1807) door Jan Becher en een apotheker als maagmedicijn. Jaarlijks wordt er in Karlovy Vary (voorheen Karlsbad) zo'n 18 miljoen liter "Becher" gemaakt. Het grootste gedeelte blijft in het land. In Nederland zie je het zelden, maar omdat Tsjechië steeds vaker door toeristen uit Nederland bezocht wordt, neemt de bekendheid wel toe.

Tsjechische chocolade truffels Ingrediënten: 200 gram chocolade, geraspt 60 gram boter 2 eierdooiers 20 gram poedersuiker 70 gram cacao Bereiding: Klop de boter met de eierdooiers en suiker tot een luchtig en romig mengsel. Voeg de cacao en 175 gram van de geraspte chocolade toe. Kneed het mengsel goed, vorm er balletjes van en rol ze door de rest van de geraspte chocolade. Gemarineerde Karper Ingrediënten: 1 wortel 1/2 selderij 1 ui 50 g verse erwten 1 zure augurk 500 g mayonaise 1 glas witte wijn Sap van 1 citroen, zout, zwarte peper, suiker 1 schoongemaakte karper (ca. 1 kg) Bereiding: 1. Wortel, selderij en ui schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Vervolgens ze in kokend water blancheren, laten uitlekken en afkoelen. 2. De erwten in zout water koken, de augurk in smalle plakjes snijden. De erwten en de augurk aan de andere groenten toevoegen. De groenten met mayonaise, witte wijn en citroensap mengen en met zout, peper en suiker op smaak brengen. 3. De karper in zout water koken. Huid en graten verwijderen, in porties snijden en enkele uren in de marinade laten trekken. Česneková polévka (knoflooksoep) Ingredienten: 8 teentjes knoflook, fijnstampen in een beetje zout, peper, majorijn, komijn 250 gram aardappelen, in kleine blokjes snijden 1,5 liter vleesbouillon 30 gr reuzel 150 gr vers geraspte parmezaan geroosterd brood Bereiding: In pan met vleesbouillon toevoegen knoflook met kruiden, aardappelen en reuzel. Kook de soep tot de aardappelen gaar zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de soep in de borden en strooi er de kaas over. In plaats van een bord met een sneetje brood, wordt de soep vaak geserveerd in een uitgehold brood. Erg lekker.

Bronnen:
tsjechiepagina.nl / tsjechienet.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100