Vakantiehuis voor 8 personen geboekt, maar 2 personen willen niet meer mee vanwege ruzie? Wat zijn de consequenties voor die 2 personen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zij moeten mee delen in de kosten van de huur van de woning. Misschien kunnen er ook 2 andere personen gezocht worden, maar zolang deze niet gevonden zijn, moeten die 2 'afvallers' hun deel betalen.

Dat hangt er van af wat er is afgesproken en wie er heeft geboekt. Als de boeker ook de ruziemaker is, zal hij blij zijn dat hij van de anderen nog geld krijgt. Als de boeker niet een van de ruziemakers is zal hij blij zijn als de twee ruziemakers toch hun deel betalen of dat de andere vijf extra willen betalen ter compensatie van het niet meedoen van de twee ruziemakers. En een annuleringsverzekering zal ruzie niet accepteren om tot uitbetaling over te gaan.

Heel misschien is het nog mogelijk bij de aanbieder van de huisjes jullie reservering om te zetten naar een kleiner/goedkoper huis, maar meestal zijn daar ook kosten aan verbonden. Wat de consequenties verder zijn, dat hangt helemaal van jullie af: Jullie hebben ooit met zijn achten geboekt. Als zij nu niet meer meewillen, dan is dat hun probleem, daar horen jullie niet onder te hoeven lijden, kortom: Financieel gezien, zullen zij hun deel moeten betalen, zoals eerder overeengekomen is. Als zij al een annuleringsverzekering hebben, dan zal die ruzie niet accepteren als reden om onder een boeking uit te komen. Hier is slechts één uitzondering op: Als de twee ruziemakers getrouwd waren en nu gaan scheiden, dan zijn er annuleringsverzekeringen die dat wel als reden accepteren.

Hangt ervan af. Hebben jullie een boekingscontract dat door 8 personen is getekend, dan zullen die twee personen hun deel moeten betalen. Hebben zij dat niet, dan is het pech en zullen jullie met zessen moeten dokken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100