Wat zijn leuke dingen om te doen met je vriendin in een weekendje Geneve?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is de officiële internet site van het bureau voor tourisme in Geneve. Ik zou zeggen leef je uit! Aangezien je maar een weekendje wilt gaan zou ik me beperken tot het bekijken van de 2 grote winkelstraten, de oude stad, de fontein. gezellig ergens lunchen en 's avonds ergens dineren. Een barretje pakken en hup de koffer in! Maar ja ik ben erg onavontuurlijk. :-)

Bronnen:
http://www.geneve-tourisme.ch/?rubrique=00...

Dat is zooo afhankelijk van wat jullie leuk vinden en of je van cultuur houdt of niet. Als ik Geneve hoor, dan denk ik: Calvijn. Dus als ik ooit eens in Geneve ben, wil ik iets zien wat met Calvijn te maken had. In Geneve heb je de de St. Pierre, de kerk waar Calvijn zijn dagelijkse preken hield. En de universiteit waar hij zijn colleges gaf en de straat waar hij woonde. Dat deel van de stad is nog authentiek. En je hebt er het nieuwe reformatie museum waar veel over het leven en de invloed van Calvijn is te vinden. En er is de begraafplaats met het eenvoudige graf. Maar ik ben geen bezoeker van begraafplaatsen, niet voor de interesse of lol in elk geval. Maar ik verzin erbij dat jij dat allemaal niks vindt. Je hebt er het meer van Geneve, dus denk ik: huur een bootje!

Als ik in Geneve zou zijn, zou ik in ieder geval naar Champel gaan. Dat is de plaats waar de spaanse geleerde Michael Servet, op instigatie van een zekere Calvijn, leven is verbrand. Goede plaats om even stil te staan, in de "feestelijke" Calvijn jaar.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Michael_Servet

gewoon aandacht aan mekaar besteden en genieten van al het moois.Hou het dichtbij jezelf.

Bronnen:
Moi

Met de auto een ritje naar turijn maken. Prachtige route over de grens! Toegevoegd na 29 seconden: Oja, en een regenpak meenemen als het slecht weer is, dan blijft het daar lang hangen.

Als je niet echt een 'stadsmens' bent, kan ik je heel erg aanraden, met de (huur-)auto naar het dorpje Gruyère te rijden - prachtige rit er heen, wij hebben toen even het dorpje bekeken, met een prachtige fontein op het dorpsplein en overal geraniums aan de houten huisjes, zijn toen met de kabelbaan naar de top van de berg gegaan en hebben eindeloos genoten van het uitzicht, toen te voet terug naar het dal, waar we, na de meest verrukkellijke kaasfondue ooit, op de terugrit naar Genève het gevoel hadden alsof we een week met vakantie waren geweest.... Zeker nu, met de herfstkleuren, moet het helemaal een Zwitsers sprookje zijn....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100