Bestaat er een mogelijkheid om als 20-jarige een auto te huren? misschien van een particulier? misschien die van jouw?

Ik ben van plan om met een vriend twee weken een roadtrip te maken door europa. Echter hebben we geen auto en lukt het ons niet om er via via aan een te komen. Huren kan pas vanaf 21. Wie heeft er suggesties om toch aan een auto te kunnen komen?

Toegevoegd na 14 minuten:
Misschien willen we inderdaad gaan treinen, maar we gaan liever met de auto, met het idee dat we dan echt overal kunnen komen.
Auto kopen overwegen we ook maar de vraag is dus eigenlijk of het uberhaupt mogelijk is om een auto te huren als 20-jarige, en misschien heeft iemand ook enig idee wat dit zou kosten?

Weet jij het antwoord?

/2500

zeker niet die van mij. Maar toch niet alle verhuurmaatschappijen hebben een minimun leeftijd van 21. En anders misschien een goedkope aanschaffen op marktplaats? Of van je ouders lenen? Of gaan fietsen/treinen/liften? Toegevoegd na 2 minuten: via de anwb kan je bij sunny cars huren, minimun leeftijd is 21 maar als je extra toeslag betaalt kan je ook vanaf je 18e huren. ( zie voorwaarden ) zelf heb ik ook weleens voor vakantie een auto gehuurd, was toen 19. Toegevoegd na 5 minuten: zie ook volgende link: bij voorwaarden staat geen minimumleeftijd, enkel de eis dat je minimaal een jaar je rijbewijs moet hebben. http://www.udenhout.nl/rent-vakantie-aanbieding?gclid=CJTEq4_x3qkCFYWFDgodNDX9YA

Voor het bedrag waar je voor een redelijk uitgebreide road trip een auto zou huren kun je ook een tweedehands auto vinden. Je hebt weliswaar geen garantie op een perfecte auto als je niet een dure aanschaft, maar dat voegt juist weer extra avontuur aan jullie road trip toe. Een rondreisje door Europa omvat al snel een paar duizend kilometer wellicht is een RAILroad trip om te beginnen een beter idee? Toegevoegd na 4 uur: De link in het antwoord van adsor bevestigt al dat de huurprijs van 400 à 500 euro even duur is als een tweedehands beginners auto.

Ik weet niet hoe groot je budget is?? Maar misschien is het een idee om een auto te kopen en later weer te verkopen... Zo doe wij dat ook elk jaar... Auto huren kost zo'n 35,- per dag en dan moet je de extra kilometers nog betalen.. 35x14(dagen)=490 euro en daar komen dan nog een x aantal kilometers bij waar je zo'n 30 cent per kilometer voor betaald.(prijzen zijn richtlijnen, dit varieert per huurmatschapij, en per type auto)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100