Is reisbureau verplicht geweest om ons te wijzen op grote afstand van aankomst naar bestemming toe? Na betaling bleek dat transfer niet inbegrepen was

Wij hebben online een reis geboekt naar Vallon-Pont "D Arc in Frankrijk.( voor 4 overnachtingen) We landen in Lyon. Na afronding betaling zagen we dat transfer niet inbegrepen was. Nu zagen we later dat onze bestemming 300 km verderop is. We hebben nu twee optie"s zijn we achter gekomen:1 De TGV (85 euro p.p enkele reis) Deze gaat twee keer per dag als we die missen moeten we in Lyon een hotel boeken. Hierna moeten we nog verder met een bus die er 3 uur over doet om op de plaats van bestemming te komen. Onze 2de optie is een auto te huren. Kost ons ongeveer 160 euro voor 4 dagen zonder verzekering en natuurlijk de bijkomende kosten van de brandstof. Ik heb als enige een rijbewijs, maar vind het echt stressen om ergens te moeten rijden waar ik de weg niet weet.Is de reisbureau in gebreken gebleven? Hadden ze ons hiervan op de hoogte moeten brengen van de extra kosten die er bij zouden komen? We hebben per slot van rekening niet voor niks een pakketreis geboekt. Wie kan ons advies geven. Onze vertrekdatum is al 27 april.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je schrijft dat je die reis online geboekt hebt en ik heb zo'n vermoeden dat jullie niet alle informatie hebben gelezen want doorgaans staat die informatie wel ergens te lezen. Toegegeven, soms is ze ver te zoeken maar overwegend staat ze er wel. Men gaat er van uit dat jullie zelf alles gelezen hebben als jullie online boeken dus kan je nadien wel met de vinger wijzen naar het reisbureau maar daar ga je volgens mij ongeveer hetzelfde te horen krijgen als ik hier verkondig. Bovendien staat een pakketreis niet synoniem aan een All-In reis van vertrek tot thuiskomst. Dit soort zaken komt zowat elke ontdekkingsreiziger tegen... de extra prijs die je nog dient te betalen is het onvermijdelijke leergeld ;-) Bekijk het dus als een wijze les naar de toekomst toe en bedenk dat het veel 'erger' had kunnen zijn. Er zijn mensen die soortgelijke pakketten boeken in een ander continent en dan blijkt dat ze ter plaatse nog een binnenlandse vlucht + transfer per trein, bus of wagen dienen te bekostigen. Jouw extra kosten vallen dus nog behoorlijk mee, zeker als je voor de busoptie kiest. Bezie die 3 uur niet als een verkorting van jullie verblijf maar als een verrijking vanwege de ervaring op zich en vanwege het mooie landschap onderweg. Leer constructief denken en je zal al snel kunnen toegeven dat jullie met een luweprobleempje zitten want er zijn wereldwijd mensen die een moord zouden plegen om zich in jullie situatie te bevinden. Dus.... Genieten maar van het zoeken naar bevredigende oplossingen voor jullie avontuur!

Ja, ik vind van wel maar ja wie ben ik? Het gaat er om wat je precies gevraagd hebt en wat zij precies gezegd hebben. Ik zou terug gaan en je probleem voorleggen, misschien is er een mouw aan te passen want ik neem aan dat je vanuit Nederland naar Lyon reist en dan is een gat van 300 km natuurlijk enorm! Misschien omboeken naar iets anders als je dat wil of een vergoeding al ligt dat aan hoeveel dagen je vakantie is of het wel de moeite is zo'n lange reis. Verder snap ik niet dat je alleen met de TGV kunt als je DAARNA nog 3 uur moet reizen. Dat kan niet kloppen. Toegevoegd na 53 seconden: Sorry, nu zie ik inderdaad dat het om vier overnachtingen ging. Ja dan vind ik dat het in het hele pakket moet zitten. Weet je het allemaal wel zeker? Teruggaan en eisen dat dit anders moet want dit is te gek!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100