Kan ik medicijnen meenemen in mijn koffer, in het vliegtuig, of kan ik ze beter in de handbagage doen?

Met medicijnen bedoel ik, ibuprofen, imodium en paracetamol.

Toegevoegd na 7 minuten:
Ik stel deze vraag omdat ik niet weet of ze in je koffer of handbagage MOGEN..ivm de douane.
De reis gaat naar Curacao.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik draag altijd alle medicijnen bij me en heb voor de zekerheid bij de apotheek een zgn. medicijnenpaspoort laten maken, voor het geval ze moeilijk doen bij de controle. Zo'n 'paspoort' is niets anders dan een lijst waar alles opstaat met stempel en handtekening van de apotheek. Ik hoefde daar zelfs niets voor te betalen. Bovendien is zo'n lijst voor jezelf ook handig, mocht je ze toch kwijtraken. Dus vooral niet in de koffers stoppen. Toegevoegd na 2 minuten: Als het alleen om pijnstillers e.d. gaat, ook in je handbagage, maar dan wel in het originele doosje.

Gewoon in je handbagage want het is toch handiger lijkt mij dat wanneer je diarree (imodium) of hoofdpijn krijgt je iets kan innemen. Koffer kun je niet bij he!!! ;-)

Handbage! Je ander bagage kan wel eens kwijtraken namelijk en dan zit je zonder medicijnen.

gewoon in je handbegage, wat je nodig hebt op je reis. en de rest in je koffer. als het gewoon om pijnstillers gaat. ben je pacient dan zeker alle medicijnen in je handbagage. daar is zoals eerder omschreven wel formilieren voor.

Naar Curacao... Absoluut in je handbagage. Al is het maar om de indruk dat het iets anders zou kunnen zijn. En de daarbij behorende oponthoud op het vliegveld van Curacao te voorkomen...

Dat soort medicijnen mag je gewoon in je koffer doen. In je handbagage overigens ook. Hier mogen alleen geen vloeibare middelen in. (ik heb tot voor kort op schiphol gewerkt)