Zijn mensen uit Japan echt zo beleefd en vriendelijk, en hoe komt het?

Wat ik over Japanners hoort lijkt het me de beste samenleving die er is. Ik hoor alleen goede dingen in Japan. Maar zijn er dan echt geen aso wijken? Of mensen die schelden of spullen kapot maken? Of kauwgomvlekken die vastgeroest zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, ook in Japan zijn zwervers, alcoholisten en vandalen, dieven, verkrachters en moordenaars. En er is een beruchte mafia, de yakuza. Zie ook deze link. Toegevoegd na 6 minuten: Ze gedragen zich in het openbaar beleefder dan Nederlanders omdat ze ddat in hun opvoeding zo leren. Ze leren hun impulsen binnen te houden. Toegevoegd na 7 minuten: http://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Japan

Oke maar het schijnt wel dat ze over het algemeen wel wat beleefder zijn dan wij. Dofa

Ik denk doordat het in de cultuur zit. Volengs mij heeft japan ook een confucioniste achtergrond waardoor beleeftheid al eeuwen wordt doorgegeven

Japanners beleeft..?? Hahaha, ik heb op schiphol promotiewerk gedaan en spreek japanners maar eens aan, die lopen je straal voorbij alsof je niet bestaat. Heel typisch! Ik hoorde toen dat japanners niet vanuit t individu denken, maar vanuit de groep. Dus de tip was: spreek de groepsleider aan (de man of vrouw met t bordje). Zo gezegd zo gedaan, en inderdaad deze persoon sprak de groep netjes toe met mijn couponnetje zwaaiend in de hand. Toen hij klaar was draaide de groep zich tot mij, graaide een couponnetje uit mn handen en verdwenen zonder boe of ba te zeggen... Niet echt beleefd! Zo heb ik ook met bonbons gestaan, berg je dan maar als je per ongeluk de groepsleider aanspreekt omdat je zn leider-bordje niet zag... In mijn ogen zijn ze dus typisch en hetgeen jij 'beleefd' noemt, vind ik timide... De groepsdruk is heel hoog in japan. Wanneer iemand iets verkeerd doet, betekent dat gezichtsverlies voor de groep waartoe hij/ zij behoort. Met zelfmoord tot gevolg. Er is ooit een documantaire op tv geweest over japanse jongeren die zich al jaren (3 -4 jaa) opsloten in hun kamer omdat ze de druk van de groep niet aan kunnen. Het is een psychische ziekte die nergens op de wereld voorkomt.

Jappaners lijken heel beleefd. Maar ze genieten bijvoorbeeld erg als mensen en zelfs kleine kinderen zich zeer lelijk bezeren. De innerlijke beschaving is dus maar schijn. Als je zelf een fout maakt die door de Japanner als belediging opgevat wordt, het je een groot probleem. Ondanks hun gemiddeld zeer hoge intelligentie, is hun zelfbesef zeer verschillend van de Nederlanders maar ook verschillend van andere oosterse landen. Bestudeer eerst de do's en VOORAL de don'ts, anders kun je een vervelende tijd meemaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100