Hoe ben ik mobiel bereikbaar in Thailand?

Ik ga vlg week op vakantie naar Thailand.
Ik neem mijn mobiel mee. Als mijn vrienden mij willen bellen, kunnen ze dan gewoon rechtstreeks mijn 06 nr bellen, of moeten ze een speciaal landnr gebruiken? (ik hoorde over 0066-6-mobielnr.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi, Als toevoeging op hetgeen hierboven al genoemde, dat je gewoon via je normale nummer bereikbaar bent: Hou er rekenen mee dat gebeld worden loeiduur is! Je vrienden bellen je NL nummer. En betalen voor het nederlandse deel van de verbinding. JIJ betaald voor het deel van de verbinding naar Thailand! En dat kan je zo euro's per minuut kosten! Neem een Thaise sim, of nog beter, een skype nummer als je vaak reist.

Ik zou een locale simcard nemen en dat nummer naar je vrienden sms-en. Kun je ter plekke veel goedkoper (ook naar NL) bellen en gebeld worden is gratis. Toegevoegd na 6 minuten: Met een thaise simcard dus,

Nee hoor, zij moeten je gewone mobiele nummer bellen. Jij moet zelf echter +31 of 0031 voor het nummer bellen als je iemand in Nederland wil bereiken. Dus ook +316 i.p.v. 06 Overigens kan je in Nederland er altijd +31 voor zetten. Zo heb ik al mijn contacten in mijn adresboek staan. Dan hoef ik in het buitenland dit niet te wijzigen. Toegevoegd na 5 minuten: NB. Hetw erkt als volgt. Als jij je telefoon in Thailand aanzet, dan maakt deze contact met het netwerk. Dit herkend de Nederlandse provider en stuurt de gegevens naar de providerserver. Als iemand in Nederland belt komt dat ook bij de provider aan. Voor je Nederlandse vrienden maakt het daarom niet uit waar je zit en ze hebben ook geen extra kosten. Jouw provider schakelt de telefoon door naar het buitenland en brengt je hiervoor ook kosten in rekening. Andersom kan je niet zomaar een nummer intoetsen en moet je de landcode intoetsen. Als jij belt betaal jij alleen de kosten en je vrienden niets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100