Verzendingskosten: 8,70 euro van Hasselt naar Olen. Afstand Olen-Hasselt is 47,5 km. Voordeligst: zelf afhalen met wagen of laten opsturen (of verzend

Ik heb via ebay een tweedehandslaptop besteld. Hij rekent 8,70 euro verzendkosten aan. Ik woon niet zo ver uit de buurt: 47,5 km. Wat komt het goedkoopst uit: zelf er naartoe rijden of hem het mij laten verzenden voor 8,70 euro. Mijn wagen is een Volkswagen Jetta Diesel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De factor die ik hierboven niet zie, is hoe waardevol jouw *tijd* is. Moet ik een hele of een halve dag thuisblijven terwijl ik anders niet thuis zou zijn als ik iets laat bezorgen, dan kies ik al snel voor zelf ophalen. Kan ik een goede bezorgafspraak maken op een dag en tijd dat ik toch al thuis zou zijn, dan kies ik voor laten bezorgen. Mijn tijd is al héél snel veel meer waard dan die 8,70 euro, ik kies dus sowieso de oplossing die mij zo min mogelijk tijd kost.

Het is voordeliger om het op te laten sturen. Als je het zelf haalt , ben je niet alleen je brandstof voor je auto kwijt, maar denk ook aan slijtage van diverse onderdelen van je auto.

Ik zou hem zelf gaan ophalen. Dan kun je eerst even bekijken of het ding helemaal in orde is.

Ga je uit van normale reiskosten vergoeding a 0,19 per km, dan kun je het beter op laten sturen (47.5 x 2 x 0.19 = 18.05) Ga je uit van alleen brandstof dan moet je auto minder als ( 8.7/1.01 (brandstofprijs Shell Hasselt)= 8.61 liter diesel 95/8.61 = 11.88) 1 op 11,88km rijden wil het voordeliger zijn. Daarbij zijn zaken als tijd en overige slijtage niet meegerekend. Bij afhalen heb je wel als voordeel dat je het produkt gelijk kunt bekijken.

Uitgaande van een dieselprijs van 1,01 en een verbruiik van 1 op 16 kost het ritje je 6 euro aan diesel.

zelf erheen rijden dan kun je het apperaat ter plekke testen en je zo een miskoop besparen.

Stel dat je 1 op 12 of meer rijden kunt, dan is het qua prijs al aantrekkelijk. Voordeel is dat je apparaaat terplekke kunt bekijken en eventueel de financien kunt regelen. Geen gedoe met geld overmaken. Kortom meer voordelen dan nadelen.

had je nu maar een laptop, dan had je het zelf kunnen uitrekenen.