Wat is de beste reistijd om naar Thailand te gaan?

Er is toch een regenseizoen in Thailand? En maakt het nog verschil in welk deel je zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In vrijwel iedere reisgids zal je lezen dat de beste tijd om Thailand te bezoeken tussen november en maart ligt. Het regent het minst en het is niet te warm. Ook zijn er in die maanden in Thailand veel festivals (o.a. Loi Krathong) en feestdagen. Maar omdat deze periode door iedereen als de ideale reistijd wordt genoemd is dit ook het hoogseizoen in toeristisch Thailand. Met als gevolg drukte en hogere prijzen. Wanneer je kiest om in een andere periode te reizen kan dat voordeel opleveren. De beste reistijd heeft ook te maken met de vraag, welk deel van Thailand je bezoekt.

Bronnen:
http://www.thailandblog.nl/toerisme/beste-...

rond januari februari, in april is het heel erg heet. de zomer hier is regenseizoen daar. ligt er ook aan wat u wilt meemaken in thailand. songkhran festival is op 20 april, (thais nieuwjaar).

Als je niet van vochtige drukkende warmte houdt (zoals onweerachtig weer in de Zomer' ,dan is December ideaal. Niet te heet en meestal droog.

Eigenlijk kan je altijd wel naar Thailand reizen. Warm is het toch en als het al regent dan is het over het algemeen een warme tropische bui. In het regenseizoen is de natuur op zijn mooist. Wij zijn een keer in april en een keer in juli geweest maar het was beide keren prachtig weer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100