is Bluesnarfen legaal?

Er is hier in de plaats een bluesnarfer aan de haal. Maar de politie kan er niks aan doen zeggen ze. Waarom niet? Is het legaal wat ze doen? Ze kunnen erachter komen, door het nummer te tracken welke steeds gebeld wordt. Dus dat moet geen punt zijn. En wat kunnen we er zelf aan doen? Je vergeet af en toe wel eens een keer je bluetooth, En dan zit er een mafkees ineens met zijn laptopje je Beltegoed/abonnement te verspillen.

Save us!
Dankje!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dit is illegaal. Je breekt in op iemands telefoon. Mag niet bij een computer, mag niet in iemands huis en ook niet op een telefoon. Het zijn persoonlijke eigendommen. Waarschijnlijk is de politie nog niet zover dat ze weten wat ze hier mee moeten doen.

Naar mijn idee is Bluesnarfen een inbreuk op de privacy en dus illegaal. Als de politie hier niks aan wil of kan doen is denk ik het enige wat je zelf kunt doen je bluetooth zo instellen dat je apparaat niet 'discoverable' is, op deze manier kan deze Bluesnarfer jouw apparaat niet zien en je dus ook niet lastig vallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100