De accu van een nieuwe GSM moet je die eerst helemaal opladen, of mag je hem helemaal leeg "trekken" en dan pas opladen?

Je lees zoveel tegenstrijdige berichten hierover, de een zegt dat je een nieuwe accu eerst extra lang op moet laden voordat je hem gaat gebruiken, en een ander zegt dat je hem eerste helemaal leeg moet "bellen", en dan pas opladen.

Weet jij het antwoord?

/2500

eerst volledig opladen . dan de batterij helemaal leeg bellen,smsen oid. dan weer helemaal opladen en moet het goed zijn . dat is allemaal om de volledige capaciteit van de batterij te benutten.

Dit is sterk afhankelijk van het type accu wat wordt gebruikt. Dat is niet bij elke merk of type telefoon gelijk. Lees daarom altijd wat er in de gebruiksaanwijzing staat. Ga af of wat de fabrikant zegt, niet op wat mensen hier zeggen. Bij verkeerde behandeling kunnen bijvoorbeeld de steeds vaker gebruikte lipo accu's in brand vliegen of ontploffen. De juiste methode staat dus beschreven in de papieren die bij je nieuwe gsm zitten. Toegevoegd na 4 minuten: Die tegenstrijdige berichten gaan dan waarschijnlijk over verschillende accu types. Als je dat niet weet lijkt het tegenstrijdig, maar een accu is geen accu. Er bestaan vele soorten accu's.

Je kunt er haast van uitgaan dat het een lithium accu zal zijn. Dit type accu hoeft niet steeds leeg te zijn om hem weer op te laden. Het is geen probleem om hem dagelijks weer op te laden. Je zult wel merken dat, als hij aan zijn levensduur gekomen is hij in een keer defect raakt, maar een nieuwe erin zetten is niet zo duur.

Heb je een nieuw toestel bel/verbruik hem eerst zodat deze leeg is. Daarna volledig laden en vervolgens nog 2-3 keer goed opladen en leeg laten lopen. Je zal dan ongeveer 1 week verder zijn en vanaf dan zul je merken dat je telefoon steeds langer mee gaat op 1 accu. Ik kan garanderen dat iedereen dit zal beamen na een test met zijn/haar nieuwe toestel. Daarna mag je je toestel tussendoor laden/herladen. Er bestaat nog wel een soort memory in je accu waardoor deze na 600-1000 keer op een oplader te zijn aangesloten niet meer te gebruiken is/ op is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100