Kan je er ergens achterkomen wie je annoniem belt op je mobiel?

Vanaf de 25ste word ik dagelijks annoniem gebeld op mijn mobiele telefoon. Soms wel 4x per dag. De telefoon gaat dan maar 1x over dus ik krijg diegene nooit aan de lijn. Maar ik ben nieuwsgierig wie dat is en waarom hij/zij mij voortdurend belt. Valt dat te achterhalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is mij ook gebeurd, was een belbot! Zo'n rotcomputer die iedereen belt. Ik heb toen na drie keer tijd en datum noteren mijn provider gebeld met de mededeling dat ik lastiggevallen werd. Toen kon ik een formuliertje invullen, en toen gingen zij kijken wie er belde. Bleek dat dus die belrobot te zijn. Daarna heb ik mijn nummer afgemeld bij infofilter. http://www.infofilter.nl/InfoWWW/php/do_home2.php Nooit meer last gehad! :-) succes! Toegevoegd na 1 minuut: Bij infofilter kun je je telefoon afmelden tegen telefonisch marktonderzoek, Telemarketing. Maar ook tegen ongewenste post is dit erg handig!

Dat moet kunnen lukken via je provider, al dan niet in samenwerking met de politie

Op je telefoon rekening staan vaak de eerste paar cijfers zoals 061234***** Misschien ken je iemand met wie het nummer zo begint

Hey Zondag...is het misschien een idee om je mobiele telefoonnummer voor een dag/halve dag..door te schakelen naar een vast telefoonnummer?En dan een telefoon die een nummervermelder heeft... Instellen gaat zo: Toets op je mobiel *het telefoonnummer van de vaste telefoon waar je naar doorschakelt* dus bv *023-123456* en om het weer uit te zetten doe je dit: hekje Uitschakelen hekje meer uitleg in het telefoonboek bladzijde 5 onder de kop welke informatie heeft u nodig?

Vervelend zeg,ik zou als eerste contact opnemen met je provider hun kunnen dat zeker achterhalen! Daarna evt aangifte doen van stalking.

Nee daar kan je niet achter komen. Weet je wat je wel kan doen is gewoon niet opnemen. Dan kap diegene vanzelf wel op. En dan bel die misschien wel ééns keer met nummerweergave aan... Dus gewoon niet opnemen.!

Wat bij mij een keer heel goed heeft geholpen toen iemand mij telefonisch steeds lastig viel was om juist wel op te nemen. En na het opnemen de telefoon weg te leggen totdat de andere kant de verbinding verbrak. Dan kost het de andere partij namelijk geld en stopt die vanzelf wel. Plus de boodschap is snel duidelijk: ik wil je niet spreken. Een andere manier is de helpdesk van je provider bellen en daar melden dat dit gebeurt en dat je er niet van gedient bent. En dan kunnen zij die persoon achterhalen en dan kun je kijken hoe dit te stoppen is.

Heb je je nummer ergens (of indirect) achtergelaten wat gebruikt zou kunnen worden voor reclamedoeleinden? Dan kan het goed telefonische verkoop zijn, als de telefoon niet vaker dan drie keer overgaat. Ik zou dan mijn nummer doorgeven via infofilter.nl. Waarschijnlijk ben je er dan al vanaf.

Dit is een vervelende situatie: vraag hulp bij een telefoon provider of de politie: Ik heb dit ook wel eens gehad. ze hebben mij heel goed geholpen. suc6:!

de provider mag niet zomaar achterhalen wie jou anoniem belt. je moet eerst aangifte doen, daarna wordt (vaak in overleg met de politie) bepaald hoe verder te traceren en acteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100