kun je op een of andere manier achter anoniem-beller komen?

is dat mogelijk, op welke manier dan ook hoe kan ik achterkomen zonder nummer

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan naar je telefoon provider stappen als het om bedreigingen gaat of iets anders ernstigs. Noteer de tijden en data wanneer er word gebeld van deze 'anonieme-beller' en geef dit als het kan door aan je provider. Zij kunnen hiernaar kijken en misschien het telefoonnummer blokkeren, maar alleen als het om ernstige zaken gaat. Als het stalken word mag je ook naar de politie stappen.

Om een mobieltje anoniemen hun gegevens op te vragen moet je bij je provider zijn. Op een landlijn wordt lastiger. Eerstens moet je al een abonnement hebben op een nummermelder wat 2 euro extra op de rekening kost maar dan ben je er nog niet want de nummermelder toont het werkelijke telefoonnummer slechts een ½ seconde en geeft direkt daarna hetzij 3 nullen, hetzij "onbekend" op: het 2e nummer blijft dan op het schermpje staan. Er bestaan inderdaad technische foefjes om de 1e, dus ware opgave op het schermpje langer te tonen maar zulke foefjes mag van de commissie privacytoezicht niet hier vermeld worden. Er bestaan overigens huistelefooncentrales die bij nullen en onbekend als afzender de bel maar helemaal niet laten overgaan: dus alle Tele2 opbellers en dito tele-marketing draaien zich nu het schompes om jouw te bereiken maar de bel gaat niet over: ideaal! Je kunt van zulke pesters waarvan je wel hun nummers weet ook nog apart inprogrammeren zodat ook in dit geval de bel eveneens niet overgaat.

Niet zozeer een antwoord op je vraag maar meer een oplossing. Als je een iphone, en misschien ook andere smartphones, hebt en geen anonieme bellers wilt kun je de app iBlacklist (voor iphone) downloaden en hier anonieme bellers mee uitschakelen.

indien men het signaal kan opvangen kan je deze traceren naar de beller. maarja probeer dat maar eens!!

Gewoon opnemen en vragen naar de naam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100