Waarom zit er een camera onder mijn scherm, wat voor functie heeft die?

Laats ben ik iets heel vreemds tegengekomen. Namelijk een camera met een flits onder mijn scherm/display paar centimeter on de de bovenkant van mijn scherm. Ik was echt stom verbaasd toen ik dat zag. Je kan het alleen zien met een felle zaklamp. Het gaat op het toestel Oppo Reno. Enige wat ik kan vinden op internet is dat het waarschijnlijk de nieuwe smartphones het gaat krijgen, maar dat is bij deze nog zeker niet het geval mits die wel vrij nieuw is.

Nergens op internet kan ik het vinden dus ik hoop dat 1 van jullie het antwoord weet waarom het er zit en wat daar de functie van is dat zou mij behoorlijk helpen. Met een link zou ik ook al blij van worden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is geen camera maar een proximity sensor die meet of je je telefoon aan je oor hebt tijdens het bellen, en wellicht een lichtsensor die meet hoe donker het is (zo dat je scherm aan kan passen. https://www.oppo.com/in/smartphone-reno/specs/ Helemaal onderaan staat er een opmerking over. Apple gaat dit ook doen: https://www.mactrast.com/2019/01/apple-supplier-announcement-of-new-under-display-light-and-proximity-sensors-means-new-iphone-could-boast-smaller-screen-notch/ === Vroeger zat dat allemaal in de bezel (de rand), maar die is nu zo klein gemaakt dat daar niks meer in kan. Vandaar dat fabrikanten nu proberen sensoren onder het scherm weg te werken.

Toegevoegd op 30 mei 2019 09:01: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100