Hoe weet je of een smartphone van 49,= wel goed is?

POV Mobii 5045 - Dual sim - Quad Core - Zwart : De Mobii 5045 DUAL SIM smartphone is een quad core smartphone voorzien van alle gemakken.
Hoe weet je of een smartphone van €49,= wel goed is? Mijn Nokia mobieltje is duurder dan deze smartphone. Verder is het probleem dat ik niet weet hoe dit te beoordelen. Is goedkoop niet altijd duurkoop?
https://www.bol.com/nl/p/pov-mobii-5045-dual-sim-quad-core-zwart/9200000020315542/?suggestionType=typedsearch&bltgh=rJVkoU8DXxQq361irzZOPQ.1.2.ProductImage#product_specifications

Weet jij het antwoord?

/2500

Met dank aan gvrox en paulus811 voor de tips (zie oude antwoord met reacties: https://ibb.co/xSCN6rh ). Of een smartphone goed is voor jouw gebruik en wensen, kan je deels zien aan de specificaties en verder halen uit de reviews. Je bedenkt wat je nodig hebt en bekijkt of de specs daar wel of niet aan voldoen, daarnaast is het vaak een kwestie van reviews lezen of bekijken op Youtube. Vooral gebruikerreviews willen nog weleens wat interessants zeggen wat een commerciële reviewer vergeet te vermelden na maar 2 uur spelen. Ook heb je door een grotere gebruikersbasis een beter beeld hoeveel modellen falen (binnen korte tijd) en waarop. Specificaties worden natuurlijk steeds beter, maar zo ook groeit de vraag naar meer snelheid, opslag, en nieuwere verbindingstechnieken. Wat nu als goed of voldoende geldt hoeft dat over 3 jaar niet meer te zijn. Voor de meeste geen probleem, dan hebben ze al weer 2 andere modellen versleten, maar met een budget juist iets om op te letten. Nu over het model dat je zelf opgeeft: Minpunten: -Geen 4G (3G gaat eruit in 2022) -4GB opslaggeheugen (hier gaat ie echt op kapot, dat is echt te weinig*, deel wordt opgeslokt door OS) -Android 4.2 (kan ook een snel een probleem worden qua ondersteuning) -Traag met een simpele app als Facebook -Camera niet best Hier een videoreview die een deel van de eerder genoemde items ook aangeeft https://www.telegraaf.nl/video/2962024/kopen-of-laten-liggen-smartphone-van-49-euro *De reviewer passeert met teveel gemak op 0:50 het probleem van de 4GB. Je kan er wel een SD-kaart in doen van 32GB, maar daar kan je de meeste apps niet opzetten. Dat is dus enkel voor foto, video en muziekopslag. Als je er enkel mee wil bellen en whatsappen is dit apparaat te overwegen. Als je echter iets wil wat de tijd langer kan overleven, zal je eerder richting de 100-150 euro moeten kijken ben ik bang. Zelf koop ik rond de 150 euro. Mijn wensen zijn ook bescheiden, maar dan heb je geen telefoon waar je de hele dag moet verzinnen hoe je een update van 40MB voor elkaar moet krijgen. - Deze telefoon vandaag kopen is het equivalent van vandaag de dag een Windowsdesktop kopen met Windows XP, 2GB RAM en 64GB HDD. Het kan, en het werkt, maar de enkel de simpelste toepassingen en alleen het minst denkbare gebruik zal werken. Alles boven het minimum zal beteken dat je steeds tegen een of ander probleem aanloopt. Veiligheidsupdates? Ruimte? Verbinding? Compatibiliteit? Wat is eerst aan de beurt?

Toegevoegd op 28 december 2018 11:07: bron
Bronnen:
https://tweakers.net/nieuws/141451/kpn-sto...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100