kan je al risico lopen op bv. fraude door enkel je gsm op te nemen bij een oproep?

Ik had een rare oproep uit een ander EU-land. Een man die me zei dat hij met me al gesproken had, en dat ik een cd wilde opnemen. Nu speel ik wel muziek als hobby maar helemaal niet van die aard dat ik al klaar ben om een cd te maken, plus heb ik die ambitie ook niet.
Dus ik zei aan die man dat hij zich wellicht vergiste van persoon. Daarop zij hij mijn voor- en achternaam en vroeg nog eens uitdrukkelijk of ik dat was. Ik heb geen idee hoe hij aan mijn nummer geraakt is, maar hij legde nogal gepikeerd op toen ik zei dat hij me wellicht verward met een bekende muzikante wiens naam op die van mij trekt (ik ken zo iemand nl.).
Nadien vond ik dat toch allemaal wat vreemd. Ik heb gecheckt en mijn telefoonnummer is niet te vinden over internet. Dus hoe komt die aan mijn naam? En waarom vraagt hij nog eens uitdrukkelijk of ik dat ben met voor- en achternaam?
Nu mijn misschien domme vraag: kan er al iets mislopen door zo gesprek?
De oproep was naar mijn mobiel toestel

Toegevoegd op 08 november 2018 20:15: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Met het opnemen van de telefoon kan je niets gebeuren. Maar door het bevestigen van je naam en andere vragen te beantwoorden, zou je zonder dat je het door hebt, een overeenkomst aangegaan kunnen zijn. Dat is in sommige gevallen rechtsgeldig. Of dat hier ook het geval is, is moeilijk te zeggen.

Bronnen:
https://www.consuwijzer.nl/telecom-post/te...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100