Kan je iemand traceren door zijn of haar telefoon?

Kan je iemand doormiddel van zijn/haar mobiel traceren, zoja heeft iemand daar een link/app van

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je kan iemand zijn telefoon traceren. Als je een Android telefoon heb kan je dit doen door online op je google account in te loggen. Dit kan je doen via Android device manager van google. Er bestaan ook apps voor de telefoon waarmee je je telefoon kan traceren. (Helaas weet er zo 123 niet eentje uit me hoofd) deze moet dan wel op de mobiel van wie je wilt traceren worden geïnstalleerd Toegevoegd na 53 seconden: Je moet op het google account inloggen die aan de telefoon is gekoppeld

Ja dat kan. Door met het inlogaccount van diegene in te loggen op de site van de desbetreffende app. Hiervoor heb je wel zijn/haar inloggevens nodig. Vandaar uit kun je altijd traceren. Dit zijn zogeheten Anti-heft apps, maar zit tegenwoordig ook vaak bij de anti-virus app. Zoals AVG, Avast en Prey.

Nee dit kan niet, zelf de politie komt niet verder dan een indicatie in welke omgeving de gsm zich bevindt. Wel bestaan er tegenwoordig apps waarmee je aan de hand van je gps locatie met je vrienden kunt delen waar je je bevindt. Je kunt dan op maps zien wanneer een bekende in de buurt is. Ik ken de exacte app niet volgens mij is hij van Apple. Je kunt dan enkel de lokatie zien van mensen die hebben ingesteld dat ze hun locatie met jou willen delen.

Een telefoon is altijd te traceren, zelfs als de simkaart eruit is gehaald. De telefoon moet dan wel aanstaan. Dit houdt niet meteen in dat een persoon altijd is te vinden, de locatie van de telefoon kan verschillen van de locatie van de persoon op dat moment. De politie en geheime diensten kunnen op deze manier mensen traceren, hiervoor moet de rechter wel eerst toestemming geven. Je eigen telefoon kun je traceren door middel van daarvoor geschikte apps. Ik adviseer je de apps van Google of Apple te gebruiken (hangt er vanaf welk besturingssysteem je gebruikt). Wel moet je jouw telefoon registreren. Het is niet mogelijk om de telefoon van een ander te registreren met jouw account zonder zijn of haar toestemming. Je kunt ook een "onafhankelijke" app downloaden in de Playstore/Appstore, gemaakt door een ander bedrijf dan Google of Apple, maar dit raad ik je niet aan.

Als je een iphone hebt en hetzelfde account gebruikt als degene die je wilt traceren kan je dat makkelijk doen via zoekmijniphone.nl Bij ons thuis bijvoorbeeld maakt iedereen gebruik van hetzelfde account en via die site krijg je een overzicht met waar iedereen zich bevindt.

Als het om een Androidtelefoon gaat dan zou je een app als Cerberus kunnen gebruiken: https://www.cerberusapp.com/

Je kan iemand's telefoon niet zomaar traceren, zelfs de politie kan dit niet zomaar die kan het alleen via de rechter. Maar er is wel een mogelijkheid.. Voor een android toestel Log in op het Google account dat aan die telefoon gekoppeld is. Je heb dan de mogelijkheid om je telefoon te zoeken Je kan dit ook met een Samsung account doen maar dat is lastiger want je moet dit toestemming hebben gegeven om dit te kunnen te doen Voor en iPhone Zoek mijn iPhone

Op iedere iPhone staat automatisch de 'zoek vrienden' app. Daarmee kan je mensen die ook een iPhone hebben en in je contacten staan traceren.

Als je een Apple telefoon hebt kun je naar instellingen gaan, dan op je naam bovenaan klikken en daar staat dan: ‘stel delen met gezin in’. Degene waarvan je de telefoon wil traceren moet dan ook een IPhone hebben. Je kunt hem/haar dan een uitnodiging hiervoor sturen en als diegene de uitnodiging accepteert, kun je elkaars telefoon traceren.

Het kan NIET, als je geen toegang hebt tot de telefoon die je wil traceren. Het kan WEL, als jij zelf toegang hebt tot die telefoon en/of toegang tot de gekoppelde cloud account/ applicaties, op die manier kan je er een app op installeren, die jou informatie van de telefoon door geeft.

Je kan via Google maps altijd vragen of diegene die je wilt lokaliseren zijn locatie met je wilt delen. Die telefoon zou dan wel altijd bereik moet men hebben middels WiFi of data. Ook in Facebook kan je dan soms mensen volgen. En bij Snapchat moet dat handmatig uitgezet worden als hij of zij dat niet wil. Natuurlijk moet het bij beide app’s iemand zijn uit je vriendenlijst. En ten aller tijden zal de locatie van deze telefoon aan moet staan. Als dat niet het geval is, is het wettelijk niet toegestaan om iemand te ‘volgen’ zonder een rechterlijke uitspraak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100