Hoe kun je er voor zorgen dat de batterij van je samsung minder snel lui wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door de inhoud van een batterij tussen de 20% en 80% te houden, daar boven en onder kan de batterij sneller slijten. En als je telefoon het doet zonder batterij/accu (aangenomen dat hij eruit kan) de batterij er thuis uit halen en gebruiken met de adapter. Maar de 20-80% regel werkt prima.

Kun je niets aan doen behalve in de vriezer leggen. Het aantal cycli heeft geen invloed, de Li ion batterijen gaan geleidelijk achteruit, na een jaar of drie zijn ze een stuk minder. Volledig geladen en ongeladen is inderdaad niet goed, daarom heeft elke batterij zijn eigen laadelektronica die dat voorkomt. Bewaren moet eigenlijk in halfgeladen toestand.

Een accu spaar je door: 1. Hem niet volledig op te laden, hoe leger hoe beter. 2. Echter nooit volledig leeg laten! Als het apparaat uit zichzelf uitschakelt is dit om de accu te beschermen. Zet het dan niet weer aan om toch nog snel een bericht o.i.d. te kunnen verzenden maar laad 'm zo snel mogelijk op. 3. Bescherm de accu tegen hitte. 4. Laat de accu nooit te lang aan de oplader hangen als deze volledig opgeladen is. 5. Tenzij het lang geleden is dat de accu volledig werd opgeladen, dan moet je net wel extra lang laten opladen als je per se uitzonderlijk lang met de accu wil toekomen. 6. Desondanks de accu niet verwijderen, zeker niet als de oplader er in zit (stel dat dat zou werken zonder accu), de laadmodule zou dan oververhit kunnen raken. Toegevoegd na 59 seconden: Een accu die je langere tijd wil bewaren los van het gebruikte toestel doe je best als deze nog 1/3de is opgeladen. Op een zo koel mogelijke plek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100