Hoe root ik mijn HTC One V?

Hallo,
Ik heb gelezen dat er al vele vragen zijn over het rooten van je android toestel, maar ben hier niet veel wijzer van geworden dus vraag ik het nog een keer.

Ik heb dus een HTC One V met android 4.0.3 en HTC Sense 4.0. Hoe root ik mijn toestel?

Als ik hierover ga googlen kom ik veel tegen over bootrom unlocken, is dit hetzelfde als rooten en wat kan ik ermee?

Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk is en dat ik een goed antwoord krijg. Ik ben namelijk nog vrij nieuw met android en heb alleen ervaring met jailbreaks voor iPod, iPhone en iPad.

Alvast bedankt!

Toegevoegd na 3 minuten:
En wat is flashen? Sorry voor deze vele vragen maar ik vind het van belang dat ik weet waar ik mee bezig ben als ik mijn toestel ga rooten.

Weet jij het antwoord?

/2500

als je een android telefoon root betekent dit dat je bepaalde "superuser" rechten krijgt. je kan het beste je bootloader unlocken op de website van htcdev.com en daarna via windows commando's (fastboot oem flash recovery recovery.img) een recovery script op je telefoon zetten. dan moet je eerst een "root.zip" bestand flashen, dan ben je "rooted", en kun je custom roms en andere tweaks op je telefoon kan zetten, en bepaalde dingen aan het systeem veranderen. het unlocken wordt verder uitgelegd op de site van htcdev, voor het flashen van een recovery kun je mij altijd om hulp vragen (1997bas28@gmail.com)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100