Is het beter om je programma's op iPhone te sluiten? En waarom

Door middel van dubbelclick op homebutton en - intoetsen. Ik doe dit zelden maar merk geen verschil nadat ik dit heb gedaan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is beter voor je accu, anders blijven ze op de achtergrond nog draaien. Door alles af te sluiten gaat de accu langer mee.

Nee, de programma's draaien niet echt op de achtergrond: ze worden stilgezet. Dus het geeft geen zin om ze uit te zetten. Toegevoegd na 2 uur: Ze draaien niet in de achtergrond, dus ze nemen ook geen energie in beslag. Enige uitzondering hierop is het Mail programma dat mailtjes ophaalt van tijd tot tijd (als je dat hebt ingesteld). Wel wordt hun status opgeslagen, zodat bij de volgende keer, je meteen verder kunt. Maar er is dus geen achtergrondactiviteit die je batterij opslurpt. Zeker niet bij programma's uit de App Store; dat kan technisch gewoon niet.

Apple geeft zelf aan dat het geen verschil maakt of er Apps, in welke hoeveelheid dan ook, openstaan of niet open staan. Uit eigen ervaringen blijkt dat het ook wel zo is. Op dit moment heb ik minimaal 40 Apps openstaan en de batterij gaat niet sneller leeg dan normaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100