Wat zijn de criteria voor een smartphone?

Wanneer is een smartphone een smartphone? Aan welke eisen moet het apperaat voldoen om een smartphone genoemd te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoe komen we daar achter. Wacht ik typ het in op een niet nader te noemen zoekmachine, kijken of er een resultaat uit rolt met de definitie van een smartphone. Misschien is er wel een soort encyclopedie website waar over alle onderwerpen informatie te vinden is... Ah kijk, gevonden, zie bron!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Smartphone

Dat is een lastige vraag omdat de criteria steeds hoger worden, anders is binnenkort namelijk elke telefoon een Smartphone. De eerste telefoon die een smartphone werd genoemd de http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_Simon had functies die nu vrijwel elke simpele telefoon heeft. Op dit moment zou ik zeggen moet een Smartphone een mobiel OS draaien (Android, WP7, iOS, BBOS, SymbianOS e.d.) welke ervoor zorgt dat Apps van derden gedraaid kunnen worden en een internetverbinding kunnen leggen zowel via Wi-Fi als een mobielnetwerk (3G). Wat je steeds vaker ziet is een touchscreen op een Smartphone maar dat kan je niet als breekpunt beschouwen omdat BB's ook zonder touchscreen zeker nog smartphones zijn.

Simpele antwoord: Er zijn geen vaste criteria. Smartphone is een marketingterm, de Treo 600 was de eerste smartphone en die had niet heel erg indrukwekkende specificaties.. http://en.wikipedia.org/wiki/Treo_600 Over het algemeen is een smartphone een toestel met veel mogelijkheden. Meestal een bekend OS als WebOS, Android, iOS. Volledige webbrowser, email, apps, e.d.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100