Is een verzekering voor een mobieltje een goede inverstering?

Mijn toestel heeft me €500 gekost. Of wordt er slecht uitbetaald door de verzekeraars?

Toegevoegd na 3 uur:
Ik twijfel nog. Dit komt mede doordat dit toestel een vervanger is voor een pda die al meer dan 10 jaar heb. Deze en al mijn mobieltjes hebben het altijd overleeft. Ik ben niet iemand die snel iets verliest of kapot krijgt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die vraag valt in zijn algemeenheid niet te beantwoorden. Of je iets moet verzekeren (ANWB-wegenwacht, uitvaart, extra garantie nieuwe TV, glasverzekering, onderhoudscontract CV, tandartsverzekering, rechtsbijstand, diefstal fiets) hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Je moet alleen maar een soort analyse maken van risico/kosten. Op basis van een paar vragen krijg je vanzelf een beeld of het verstandig zou kunnen zijn, en het wel of geen goede investering is. - Loop je veel op straat te bellen, loop je veel op drukke stations, winkelcentra? - Hoelang ga je je mobieltje gebruiken? Als je over 3 jaar toch weer het nieuwste model koopt, verzeker je iets dat veel minder dan 500 Euro waard is. - In hoeverre kun je schade zelf financieel dragen? Is 500 Euro onoverkomelijk en kun je bij diefstal/verlies geen nieuwe kopen, zonder geld te lenen, of drastisch te bezuinigen op je uitgaven? - Krijg je wel 500 Euro van de verzekering bij diefstal/verlies na b.v. 2 jaar, of een soort restwaarde? Electronica veroudert razendsnel, door al die nieuwe vindingen. Misschien verzeker je wel in het 2e jaar een mobieltje van 150 Euro tegen zo'n 7 Euro per maand. Is dat het wel waard? (84 Euro per jaar!) In het algemeen geldt dat je alleen die dingen moet verzekeren die je zelf niet financieel kunt dragen. Zoals inboedel, opstal, en all-risk bij een nieuwe (dure) auto. Maar zelfs met een heel goede afweging blijft het natuurlijk gokken. Er zijn mensen die 20 jaar lid zijn geweest van de wegenwacht, er nooit gebruik van hebben gemaakt, en dan besluiten te stoppen. En dan staan ze opeens 2 keer op de vluchtstrook met een lekke band ;-) Je laatste vraag in de toelichting: er zullen best prima verzekeraars zijn, die keurig uitbetalen. Maar als je een Radar/Kassa kijker bent, en/of de consumentengids leest, dan weet je dat het vaak problemen geeft. Mogelijk komt dat, omdat zo'n verzekering ook fraude-gevoelig is. Verzekeraars vergoeden iets niet zomaar, en je zult van alles moeten aantonen.

dat is verschillend, daarom heb je de clausule die bij elke verzekeraar weer anders is. de ene zal slechter uitbetalen dan de andere. bij weer een ander zal verlies niet worden vergoed, maar diefstal weer wel en krijg je alsnog een redelijke vergoeding. je zal het dus even uit moeten dokteren (of een vraag stellen hier op GV hierover)

Ik zou het zeker doen. Er zijn verzekeraars die heel goed betalen. Jaren geleden heeft mijn man over zijn twee dagen oude mobiel gereden met de grasmaaier. Hij kreeg gewoon een nieuwe.

Ga eerst met je verzekeringstussenpersoon praten. Of die van je ouders. Vaak is een uitbreiding op inboedelverzekering een stuk beter dan de 'vage' verzekeringen welke telefoonwinkels aanprijzen.

dat is een zeer goed idee, mijn zus heeft al 3x geen verzekering afgesloten en elke keer was hij of kapot of gestolen. slim dus in het hebberige nederland ;).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100