Abbonoment afgesloten op mijn naam door iemand anders, wat kan ik het beste doen?

Er is een telefoonabonnement afgesloten op mijn naam. Er is misbruik gemaakt van mijn bankpas, legitimatie, en mijn e-mail( kreeg daarin de bevestiging). Maar degene heeft gelukkig niet mijn juiste adres. Er is een niet bestaand adres opgegeven( op de locatie zijn de huizen gesloopt). Verder denk ik dat aangifte doen weinig nut heeft omdat de politie vaak aangiftes niet eens volledig behandeld ( las ik) .Het enige waar het mij omgaat is dat ik niet die kosten hoef te betalen en niet geregistreerd word bij stichting Preventel want ben daar zo bang voor. En hoe kan ik daar eigenlijk belanden aangezien er een onjuist adres van mij is opgegeven. Verder heb ik al een nieuwe bankpas laten aanmaken maar met hetzelfde rekeningnummer. Ik zag dat er volgende maand er wel een incasso komt van de provider en wil dat natuurlijk niet . Wat zijn de beste maatregelen om ervoor te zorgen dat ik niet hoef te betalen? Aangifte doen? Incasso’s blokkeren van de provider? contact opnemen met Tele2? Of het rekeningnummer laten wijzigen? Trouwens, als je bij instanties word geregistreerd moet er toch altijd wel een juist adres bij vermeld staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet toch aangifte doen bij de politie wegens oplichting en/of diefstal. Bij de bank aangeven, dat je de incasso van de provider direct volledig wilt blokkeren. Ga eventueel langs het bankkantoor om het uit te leggen en geef ook aan, dat je aangifte hebt gedaan bij de politie.

Wel aangifte doen en weetje wel zeker dat ze niet verder gaan met je rekening leeghalen. Alles blokkeren lijkt mij verstandig

- Neem contact op met Tele2 en leg de situatie uit. Dit contract moet onmiddellijk worden ontbonden. - Doe aangifte bij de politie van dit geval van misbruik van gegevens. - Als iemand anders jouw bankpas heeft (en jij m dus kwijt bent) moet je ook aangifte doen van vermissing of diefstal van je bankpas. Elke pas, ook met hetzelfde rekeningnummer, heeft een apart bankpasnummer. Jouw gestolen pas moet als gestolen worden geregistreerd, zodat die niet meer kan worden gebruikt. - Als je ook je legitimatiebewijs kwijt bent, of als iemand daar blijkbaar een goede kopie van heeft, dan zou ik een nieuwe ID aanvragen en je oude ID als gestolen opgeven zodat die in de toekomst niet meer kan worden misbruikt. Als iemand nu je gegevens heeft om een telefoonabonnement af te sluiten, dan kan diegene je nog veel meer ellende bezorgen. Informeer alle betrokken instanties en doe aangifte bij de politie, ook als je denkt dat de politie er niks mee gaat doen. Aangifte is nodig om meer ellende in de toekomst te voorkomen. Wees in het vervolg erg oplettend op je pasjes en je gegevens. Zorg dat ze niet gejat of gekopieerd kunnen worden. Gebeurt dat toch, onmiddellijk melden bij bank en politie om misbruik (en kosten) te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100