Hoe kan gsm's met abonnement zo goedkoop zijn? Of zit er een addertje onder het gras?

Ik zie telefoons, die in de winkel soms honderden euro's zijn die gratis aangeboden worden bij een abonnement, terwijl, als je de kosten van die abonnement optel, dat veel goedkoper is als de toestel los kopen.

Voorbeeld:
http://www.belsimpel.nl/sony/sony-xperia-z-ultra-black/abonnement?utm_source=1001&cntd=1#aanb_14962_15023

abonnement is minder als 5 euro per maand, looptijd 2 jaar, dus totaal ben je 120 euro kwijt, terwijl het toestel los veel duurder is? En je krijgt er ook nog 75 minuten per maand voor.

Mijn vraag: Wat is de adder onder het gras?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja je zegt het goed, je krijgt 75 minuten. Maar 75 minuten wat? Dat is namelijk alleen bellen of sms. Voor die prijs werkt internet niet, want daarvoor heb je een duurder abonnement nodig, wat ook mb's bevat. Maar het is nog steeds wel erg goedkoop. Ook de kosten voor minuten of sms buiten de bundel vallen me nog wel mee. De telefoon is wel gelockt, je kunt dus niet zomaar ergens anders een abonnement afsluiten want deze werkt alleen bij deze provider.

Ze laten het altijd goedkoop lijken, maar hoe dan ook zal je voor het toestel betalen. Dit doe je via het abonnement. Voor dit bedrag heb je alleen een paar belminuten terwijl je op diverse sim only websites zoals www.simonly.nl en www.sim-kaart.eu voor dit zelfde bedrag meer belminuten en internet mogelijkheden krijgt. Dat is toch wel een wereld van verschil. Dus of je kiest voor de telefoon met weinig mogelijkheden binnen het abonnement. Of je kiest voor een sim only waar je veel meer mee kan dat hetzelfde kost. Verder hopen providers dat je langer klant blijft, diepte investering kun je het noemen.

Bronnen:
www.sim-kaart.eu

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100