Hoe kilometer kan een onervaren wandelaar op één dag wandelen?

De huis-tuin en keuken wandelaar zeg maar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

6 km dat is een uurtje

Ligt natuurlijk geheel aan de persoon zelf. Heeft de persoon alleen geen ervaring met wandelen, maar wel een goede condititie zou die verder kunnen wandelen dan iemand die ook geen conditie heeft. Ik weet in ieder geval wel dat onervaren wandelaars in ieder geval in staat zouden kunnen zijn om 40-50 kilometer te lopen op 1 dag, aangezien er genoeg wandelaars deelnemen aan de nijmeegse 4-daagse die niet getraind hebben. Veel mensen redden dit niet, maar er zijn er ook dit dit wel redden. Vanwege het feit dat veel mensen dit niet redden, zou ik hier ook de grens leggen.

Ik denk niet meer dan 10 km. over de gemiddelde inwoners van Nederland, van klein tot bejaard.

Met een redelijk goeie conditie en wandelschoenen een kilometer of tien, vijftien. Daar doe je twee, drie uur over bij een niet al te hoog tempo. Dat is nog geen hele dag maar iemand die niet gewend is om te wandelen heeft een grotere kans op de bekende problemen, zoals blaren en spierpijn, die door een uurtje rust niet herstellen, hoewel je met een goede behandeling van blaren nog wel wat kilometers kan afleggen.

Als je helemaal geen wandelervaring hebt start je met een wandeltocht van 5 - 7,5 km.

ongeveer 5 km met gemak zonder blaren

meot je zelf ervaren als je iedere keer na 20 kilometer pijn ik je benen krijg zou je moeten minderen en langzaam weer opbouwen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100