Wat is het verschil tussen sportschoenen en hardloopschoenen?

Ik heb ooit sportschoenen gekocht. Nu wilde ik daarmee eens gaan hardlopen (buiten), maar iemand vertelde me dat ik dat beter niet kon doen omdat dit sportschoenen zouden zijn, en geen hardloopschoenen.

Ze kon me echter niet uitleggen wat het verschil zou zijn, en waarom je op sportschoenen niet zou kunnen hardlopen.

Vandaar dus mijn vraag:
--  Wat is het verschil tussen sportschoenen en hardloopschoenen?
--  Is het inderdaad onverstandig om op sportschoenen te gaan hardlopen?
 

Toegevoegd na 10 minuten:
 
De sportschoenen zijn van Adidas. Er staat Adiprene op, en Stabil. Ook staat erop "for indoor use only".

Ik wil ze buiten gebruiken, gewoon voor een keertje, om ze te vergelijken met mijn huidige schoenen.

Ik draag beide schoenen (de sportschoenen en de schoenen die ik nu als hardloopschoenen gebruik) regelmatig, dus ze zijn goed ingelopen en mijn voeten zijn eraan gewend.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Sportschoenen of gympjes zijn schoenen die geschikt zijn om in te sporten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laarzen, pumbs of slippers. Wat voor sportschoenen je draagt doet feitelijk niet ter zake ; er wordt vooral een hele hoop onzin verkocht, en hardloopschoenen steken wat dat betreft wel de kroon. http://www.ad.nl/andere-sporten/dure-hardloopschoen-is-geldklopperij~a7b74597/ Laat je dus niks aanpraten door mensen die er zogenaamd verstand van hebben (of, in de praktijk , zich hebben laten inpakken door de commercie). Gewoon lopen op schoenen die lekker zitten, geen blaren kunnen veroorzaken (vaak door "nieuwheid") en liefst ook geen blessures. Al zijn het je crocs ;-) Het allerbest loopt een mens uiteindelijk nog op zijn blote voeten. Maar dat is op asvalt dan weer wat minder verstandig. Iets onder je voeten is dus wel aan te bevelen, dat niet van je voet valt, en een soepele zool heeft. Elke sportschoen voldoet eigenlijk aan die eisen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Hardlopen http://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/02-11-2015/hardloopschoenen/ Toegevoegd na 19 minuten: Na je toevoeging : voor indoor use only kan beteken dat de zolen een beetje sneller slijten omdat ze wat zachter zijn. Ik zou me daar niet al te druk om maken, tenzij je gigantische afstanden wilt gaan lopen. Vermoedelijk ben je dan altijd nog goedkoper uit met een paar eenvoudige "generieke" sportschoenen dan met dure, overbodige "speciale" hardloopschoenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100