Hoe kun je flesjes met water koel houden tijdens het wandelen van de Nijmeegse vierdaagse ?

Weet jij het antwoord?

/2500

http://kassa.vara.nl/tips/tips-detail/tipdetail/drank-of-eten-koelhouden-bij-extreem-weer/ Om drink- of etenswaren een hele dag lang koel te houden onderweg is een heel simpele oplossing voorhanden zonder gezeul met ruimte- en gewicht verslindende koelelementen of lompe koelboxen. Koop voor een prikkie bij één van de bekende goedkopere textielsupers een zogeheten "ijsdekje", zo'n aluminium folie-kleurig matje wat voor op de auto-voorruit bedoeld is tegen ijs/sneeuwvorming. Knip dat (ruim bedekkend) op maat voor bijv. (veld)fles en doosjes of zakjes etenswaren en wikkel die hier, na vooraf koelen, in. Eventueel een 'post'-elastiek eromheen. En bewaar deze 'pakketjes' in een afgesloten rugzakje bijv. Onze ervaring op lange dagtochten bij circa 25 graden hitte is o.m. dat bijv. water in een veldles 's avonds nog aangenaam koel is! Brood e.d. is véle uren na inpakken en door de hitte gaan nog steeds 'vers' en smakelijk. Uit één ijsdek-folie kun je al vlug zes tot acht omhulsels knippen voor flesjes of pakketjes etenswaren, afhankelijk van eigen voorkeur voor formaten. Gegarandeerd goed! En.... spotgoedkoop, lichtgewicht, extreem ruimtebesparend. Enige nadeel : waar koopt u nú uw ijsdekje? Of verknipt u er eentje uit uw kofferbak en koopt u in november een nieuwe?

flesje water invriezen. Het zal langzaam ontdooien zodat je het kunt drinken. Een thermobidon wil ook helpen om het koel te houden.

ik heb ooit een keer bij zo'n campingwinkel een soort tasje gekocht om je water in te doen. Het houd het water lekker koud. Ook in in dit warme weer.

Om de flesjes koel te houden is best wel moeilijk, ik zou die moeite helemaal niet nemen. Onderweg is er voldoende te krijgen , bij de rustpunten koel water,en bij de bijzonder gastvrije mensen die aan de route wonen, uit ervaring kan ik U zeggen, het is niet nodig om het zelf te doen. Neem gewoon een flesje mee, en ververs het steeds. Ik wens je heel succes met de vierdaagse nijmegen.

Flesjes water invriezen, en als je het meeneemt een washandje met een elastiekje er omheen doen om te zorgen dat het niet te snel ontdooit en je hele tas vanbinnen niet kletsnat wordt van de condens. En je kunt die washand ook nog lekker gebruiken om langs je verhitte bolleke te halen. Er zijn ook kant-en-klare koelgadgets te koop voor om flesjes en blikjes.

Je kan van die halve liter thermosflessen meenemen. Gewoon te krijgen bij de blokker, hema of buitensportwinkel. Toegevoegd na 10 minuten: Ik zag laatst bij de Xenos dat ze daar lange ijsblokjesmaker had, speciaal voor de waterflesjes.

Invriezen en in gewoon alluminium folie rollen.

Flesjes omwikkelen met zilverfolie of aluminiumfolie. Blijft aardig lang koud. Succes met wandelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100