In wat voor sport moet je juist dik zijn,en in welk sport moet je nou dun zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dun: Klassiek ballet, turnen, schoonspringen/zwemmen Dik: Sumoworstelen Eigenlijk bij vele overigen sporten maakt het niet zoveel uit wat voor figuur je hebt. Als het maar een gespierd en krachtig lichaam is!

Dik: Sumoworstelen Dun: Schoonspringen

Bij atletiek zie je de verschillen goed: hoogspringers zijn dun en kogelstoters zijn een stuk dikker. Vergeet niet, sumoworstelaar of kogelstoter: alleen dik zijn helpt niet, ze zijn vooral sterk, alleen zie je onder dat laagje vet de spieren niet altijd goed zitten.

Dun, lichtgewicht bokser Dik, Sumoworstelen

Een jockey die een renpaard berijdt dient zo licht mogelijk te zijn....

Dik bij sumoworstelen Gespierd bij gewichtheffen en andere krachtsporten Dun bij schoonspringen,hardlopen en jockey horseriding

Er zijn sporten waar het handig is zo weinig mogelijk gewicht hebben, zoals vederlichtgewicht boksen. Dat heeft niets met dik of dun te maken. Het is een misverstand dat sumoworstelaars dik zouden moeten zijn. Dat komt omdat wij die dikke halfnaakte zwaargewicht-Japanners wel grappig vinden. Gewichtheffers zijn vaak ook enorm van afmeting. Dat komt door de grote spiermasse. Maar dik hoef je in geen enkele sport te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100