wat is de positie van een voetbalspeler met rugnummer 24?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kantine. Nee zonder gekheid kan je tegenwoordig niets van zeggen. Vroeger zou je zeggen dat het de 3e keeper was, maar tegenwoordig hebben vele sterspelers hun eigen voorkeursnummer. Ik geloof dat er ook al iemand rondloopt met nummer 66.

Er zijn een paar nummers die een bepaalde plek op het veld hebben zoals nummer 9 (spits), nummer 10 (aanvallende middenvelder) en lage nummers zoals 3 of 4 zijn meestal verdedigers. Verder zit er niet echt een logica in de nummers. Nummer 24 zou een wisselspeler kunnen zijn, omdat de basisspelers meestal lagere nummers hebben.

Rugnummers hebben geen specifieke doelen voor een positie. Dit hangt volledig af wat trainers, overige staf en spelers willen. Maar je moet wel rekening houden dat in de meeste gevallen nr 24 geen basisplek gegarandeerd. Meestal gaat het dan om talenten die ze dat soort rugnummers geven.

Traditioneel zijn de nummer 1 t/m 11 de "basiselftalnummers" en nr. 12 voor de supporters de rest is voor wissels en reserves. Maar de rest is niet bepaald en het geldt niet voor alle clubs. Vaak hebben de spelers een geluksnummer, bv. Mertens (14) Afellay (20). Wel proberen clubs zo laag mogelijke nummering te hebben met rugnummers. Maar als er gedurende het seizoen een speler bijkomt wordt daar niet altijd rekening mee gehouden bv. Jetro Willems bij PSV in het seizoen 2011/12 met nr. 43.

Bronnen:
nl.wikipedia.org

Uit de nummers 1 t/m 11 kun je posities uit halen. Nummer 24 zal hierbij dus vaak een reservespeler zijn. Al zegt dit niet alles, Luciano Narsingh speelde vorig seizoen als Heerenveen-speler als nummer 24.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100