Als je een rode kaart krijgt met voetbal en je blijft in het veld wat gebeurd er dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan zal de wedstrijd niet verder gaan totdat de speler van het veld af is.

Of het resulteert in een schorsing.

Er wordt niets gebeurd. Wat er gebeurt, is dat de wedstrijd wordt stilgelegd.

De scheids wordt boos ( en waarscijnlijk de teams ook, en de trainer en het publiek :p) En je wordt dan denk ik geschorst.

komt er bewaking

Zal de scheidsrechter hoogstwaarschijnlijk aan te pas komen.

De wedstrijd wordt voor 5 of 10 minuten geschorst, verlaat de persoon dan nog niet het veld dan wordt de wedstrijd gestaakt en wordt de wedstrijd omgezet in een verlies voor het team waarvan een speler de rode kaart kreeg. Tenminste, dat gebeurde een jaar of 16 geleden bij een wedstrijd in 2e klasse bij SDVB.

Het zal hoe dan ook in een reglementaire nederlaag voor de ploeg waarvan een speler de rode kaart gekregen heeft resulteren, omdat die ploeg met een ongerechtigde speler gespeeld heeft. De tegenstander kan dus nadat de wedstrijd door de scheidsrechter hervat is, van het veld lopen. Of men speelt de wedstrijd gewoon uit omdat men zin heeft in een lekker potje voetbal.

De spelregels zeggen op dat moment dat bij herhaaldelijke weigering van de speler om het veld te verlaten, de scheidsrechter de wedstrijd maximaal een half uur mag stilleggen. Weigert de speler hierna nog steeds dan is de wedstrijd gestaakt. De bond en de tuchtcommissie bepaald daarop wat er met de wedstrijd gedaan wordt en wat er met de speler gebeurd. Dit is mij althans verteld tijdens mijn cursus. De spelregels zijn overigens terug te vinden op de website van de KNVB. (link zie beneden, onder kopje Scheidsrechter)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100