Kunnen meisjes naar jullie menging ook gevechtsporten doen?

Ik ben zelf een meisje, ik ben nu oranje gordel karate,
en de clubsfeer (met zoveel jongens en maar een enkel meisje) is zo geweldig fijn, vandaar dat ik jullie menging wel horen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel goed! Ik heb spijt dat ik het vroeger niet gedaan heb. Het zal je sterk maken en weerbaar.

tuurlijk kan dit...

Ja, natuurlijk... Een vriendin van mij doet aan vechtsport en is daar heel blij mee. Het is haar sport en haar uitlaatklep. Wat let je?? Op naar zwart!

Ik zou niet weten waarom meisjes niet aan vechtsport kunnen doen.

Jazeker, dat kan heel goed. En vooral een meisje heeft het nodig om zich te verdedigen. Wees een wesp. Niemand speelt met een wesp. Zorg dat je kunt steken als een wesp. Draag opvallende kleding, net zoals een wesp. Dan ziet iedereen, oppassen die steekt als je die aanvalt of vastzet. En steek dan ongenadig hard. Dus leer die vechtsport goed en steek van je af. Je zult er je voordeel van hebben. Vooral meisjes.

Tuurlijk kan dat. Ik heb zelf jaren tot mijn 25e een vechtsport beoefend tot de zwarte band aan toe. Het heeft me veel gegeven: kameraadschap met jongens en meiden, een strak uiterlijk en een uitgedragen zelfvertrouwen waardoor ik nooit op straat in problemen ben gekomen. Ik kan nog steeds mijn mannetje staan en daar ben ik nog altijd heel blij mee.

Ja! Waarom zou een meisje dat niet kunnen?!

Ja hoor, ik vind dat dat heel goed kan. Ik heb zelf ook jaren aan Pencak Silat gedaan en daar waren ook meerdere meisjes bij. Misschien zijn er bij de ene vechtsport meer meisjes als bij de andere maar je moet gewoon doorgaan met wat je leuk vindt.

Tuurlijk kunnen ze dat, Dat is echt niet alleen voor jongens. Een hele mooie manier om aan zelfverdediging te doen.

Tuurlijk. Ik vind het juist heel knap, dapper en stoer. Is namelijk ook heel goed voor zelfverdediging. Suc6

Nee, ze horen achter het fornuis! De middeleeuwen zijn pas 5 a 6 eeuwen voorbij.

Ja, natuurlijk, het is belangrijk dat jij het leuk vind. Waarom mogen vrouwen niet sterk zijn en vol zelfvertrouwen zitten. Het is goed om je te kunnen verdedigen bij gevaarlijke situaties.

Ja, toen ik Kendo beoefende waren er ook een paar meisjes bij. Ik moest wel een drempel over om een meisje snoeihard met een stok op haar hoofd te slaan...maar ook dat went.

tuuurlijk dat is juist kikken als je dat doet en stoer en daarna kan je jezelf nog altijd vrouwlijk kleden.. maar dat is juist gaaf als je kan laten zien van kijk wat ik kan ! met een vechtsport kan je laten zien dat meisjes dat ook kunnen! Toegevoegd na 39 seconden: zelf doe ik voetballen en het geeft ook een kik als je alle jongens uitspeelt(voetbal bij jongens)

Ja!!

Ja natuurlijk waarom niet? Ik heb zelf een poos op tae kwondo gezeten vond het geweldig i.v.m mijn zwangerschap ben ik ermee gestopt en mis het nu nog steeds als ik er ooit weer tijd voor heb ga ik het wel weer oppakken denk ik

jazeker, ik heb het zelf ook jaren gedaan. Erg leuk en goed voor je.

Natuurlijk! Ooit van Guusje van Mourik gehoord? Zij werd 6 keer Europees en 4 keer achtereenvolgend wereldkampioen. Meer info: http://www.google.com/search?q=guusje+van+mourik&ie=utf-8&oe=utf-8&lr=lang_nl

Bronnen:
http://www.google.com/search?q=guusje+van+...

Leuk toch. Mijn dochter heeft ook op teakwondo (schrijf ik dat goed) gezeten, maar die moest er helaas mee stoppen wegens last van de gewrichten.

Natuurlijk kun je dat. Volg je gevoel en doe wat je hart je ingeeft, en geniet.

Natuurlijk kunnen meisjes dat ook doen sommige meisjes zijn beter als jongens in vechten ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100