Waar kan je als volwassene avontuurlijk klimmen (en dan bedoel ik niet bergbeklimmen, steilewandklimmen, boulderen of in een klimbos)?

Mijn (autistische), 24-jarige zoon houdt niet van sport, maar moet hoognodig bewegen (hij heeft overgewicht en ook nog een herseninfarct gehad). Het enige dat hij zou willen is klauteren en klimmen op avontuurlijke dingen, zoals over rotsen, in grote bomen, desnoods op op elkaar gestapelde auto's om maar wat te noemen) die makkelijk bereikbaar zijn.
Dus niet reizen naar een gebergte of (duur) klimbos, en hij wil ook geen lid worden van een vereniging.
Ik weet dat het een onmogelijke vraag is, maar misschien heeft iemand toch een tip???
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

ik ben zelf ook autistisch en ik ken het probleem dat je even je energie kwijt moet, mijn tip is om naar een klimbos te gaan ergens in de buurt als uitstapje (bijv. als de efteling maar dan met klimmen dus niet naar de efteling gaan!!!!) en ga vaak met hem fietsen in het bos zodat hij ook zijn energie kwijt kan doe dan een wedstrijdje wie het hardste kan fietsen, of laat hem in bomen klimmen en weet ik veel als hij maar zijn energie kwijt kan aan dingen die hij leuk vind! maar het overgewicht is geen sport probleem, je kan ook zeggen tegen hem als jij in een maand of meer een paar kilo bent afgevallen dan gaan we naar het kluiterbos! en daardoor zal hij ook afvallen en als hij op een normaal gewicht zit dan ben je al heel wat op geschoten! en dan kan hij gewoon zoveel als hij wil klimmen en zijn energie kwijt als je een paar keer dat soort uitstapjes doet (en hij is 24 jaar dat weet ik! maar zeg dan tegen hem dat hij het met zijn vrienden gaat doen als u geen tijd heeft!) veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100