Waarom word een formule 1 race onderbroken door reclame,en een voetbalwedstrijd niet?

Een formule 1 race,uitgezonden op rtl7 word om de zoveel minuten onderbroken door reclame en als deze zender een voetbalwedstrijd uitzend is er geen reclame tijdens de 45 minuten.Waarom bij de ene wel,en de andere niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Formule 1 race is (jammer genoeg) een stuk voorspelbaarder dan een voetbalwedstrijd, over het algemeen gaan ze alleen naar de reclame wanneer er geen pitstops worden verwacht. Een voetbalwedstrijd is een stuk minder voorspelbaar en er kan elk moment een doelpunt vallen. De mogelijkheid om tijdens een voetbalwedstrijd een reclameblok te hebben is er niet, tijdens een Formule 1 race is het een gecalculeerd risico. Vorig jaar is het een aantal keer voorgekomen dat je daardoor een mooie inhaalactie mist. Mijn oplossing is door RTL 7 te laten voor wat het is en de Formule 1 race op BBC 1 te kijken (commentaar van o.a. Martin Brundle en analyse met Eddie Jordan en David Coulthard).

Een voetbalwedstrijd leent zich niet voor onderbrekingen. Dan zou het volk in opstand komen. Bij F1 wordt dat wel gepikt, die autootjes scheuren wel door. En een crash wordt toch 20 keer in slow motion afgedraaid, dat kan ook na de commercial break.

Ha, die Bingrid; Dat komt omdat in ons land de F1 wordt uitgezonden door RTL en dat is formeel een buitenlands bedrijf (gevestigd in Luxemburg) dat daarom niet is gehouden aan de mediawet.

in america worden voetbalwedstrijden constant onderbroken,dat komt in holland ook wel geduld!!!!!!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100