Betekent geen spierpijn geen sterkere spieren?

Op internet staat dat als je een warming up doet voordat je gaat hardlopen, je spierpijn voorkomt. Betekent het dan, dat als je de volgende dag geen spierpijn hebt, je spieren ook niet sterker worden? Bij een warming up lijkt mij de kans groter dat je dan spieren scheurt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spierpijn is geen teken dat je spieren gaan groeien of dat je een goede workout hebt gehad. Spierpijn geeft alleen maar aan dat er niet snel genoeg melkzuur afgevoerd word. Dit gebeurt vaak als je net met een nieuwe sport begint, als je vaker traint, krijg je over het algemeen minder spierpijn, omdat je lichaam er dan aan gewend raakt en je doorbloeding beter is. Toegevoegd na 1 minuut: Door een warming up te doen zorg je ervoor dat je spieren al warm worden en de doorbloeding verbetert, waardoor de afvalstoffen (ontstaan door de inspanning die je daarna levert) sneller afgevoerd kunnen worden.

Met de warming up maak je als het ware je lichaam wakker, en zeg je let op, er gaat zo meteen een training volgen. Doordat je spieren dan al een beetje op temperatuur zijn zul je ze minder snel beschadigen. Zo zwaar trainen, dat je na elke training spierpijn krijgt, met de gedachte dat je daardoor sneller of betere spiergroei krijgt, is grote onzin. Toegevoegd na 2 minuten: Hardlopen moet juist lekker aanvoelen, en eigenlijk moet je niet meer dan 10% van de afstand die je wekelijks loopt, op maximaal tempo lopen. Meldt je aan bij een loopgroep of een atletiekvereniging, en laat je daar voorlichten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100