waarom is vissen een sport?

wij moeten voor school een opdracht maken.
wij hebben besloten zelf een goede definitie te geven aan het begrip "sport".
dit doen wij door te kijken naar sporten waarvan je niet zou denken dat het sporten zijn, maar die toch wel sporten zijn. 1 van die sporten is vissen.
daarom vragen wij ons af waarom vissen een sport is.
hopelijk kunnen jullie ons verder helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewoon vissen is voedsel vergaren. Vissen kan een sport zijn als dat in wedstrijdverband wordt gedaan, wie heeft de grootste aan de haak! Bij dammen denk je ook niet zo 123 aan sport maar er worden wel wedstrijden in gespeeld.

Sport kan omschreven worden als een fysieke bezigheid met vaste regels, waarbij vaak sprake is van het beoefenen van deze bezigheid op reglementaire wijze in competitieverband. Sporten kunnen ook recreatief beoefend worden. Het woord sport is afgeleid van het Franse desportes: des: weg en port: dragen: dus ontspanning. De Belg Guido Nullens werd wereldkampioen klassiek hengelen op het WK 2005 in Finland. Hij viste tweemaal goud, tweemaal zilver en één keer brons op diverse Europese kampioenschappen. Hij trainde regelmatig in het Noord Hollandskanaal met enkele leden van team "Het Guppy" uit Ede. In het begin kreeg hij de vis niet echt aan de praat. Maar met zijn ervaring, opgedaan in de jaren tijdens de aanloop naar het wereldkampioenschap, wist hij na het vangen van een aantal blieken ook de brasems op de plek te krijgen, wat verder niemand lukte. Sportvissen is het vangen van vissen om de competitie aan te gaan met andere sportvissers. Zoals Guido Nullens het vissen beoefent is het een sport.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100