Hoe komt het dat ik zo snel moe ben?

Ik voetbal nu al mijn hele leven en dit seizoen eindelijk begonnen bij de senioren. Na een helft van 45 minuten te hebben gespeeld ben ik echter helemaal buiten adem hoewel ik dit probleem niet of minder had bij de junioren. Weet iemand waardoor dit komt en misschien hoe dit verholpen kan worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Simpelweg je conditie proberen te verhogen, door middel van conditie trainingen aantal keren per week of hardlopen.

Heb je tussen de einde van de vorige seizoen en het begin van deze nieuwe seizoen getraind/gesport? Bijvoorbeeld (bijna) elke dag 1 uurtje rond joggen of zo. Zo niet, dan is je conditie achteruit gegaan door niet trainen/sporten tijdens de vakantie. Maar die pak je wel weer op door een paar weken te trainen/sporten.

Bronnen:
http://www.jongejanfysiotherapie.nl/vakant...

Allereerst zou ik eens een bezoekje brengen aan de huisarts en vraag hem om een bloedtest. Als je weet dat daar geen problemen liggen dan is het wat makkelijker zoeken. Als je geen last hebt van astma of copd en je bent verder gezond dan moet je het zoeken op het gebied van conditie. Vooropgesteldt is de overgang van junioren naar senioren erg groot. Voor jou misschien niet maar je speelt wel tegen tegenstanders die misschien wel 10-15 jaar ouder zijn. dus tegen mannen die in de kracht van hun leven zitten. Het tempo ligt veel hoger, balcirculatie ligt veel hoger, fysiek is het veel harder. Al met al veel zaken waardoor jij snel moe bent. de enige remedie is.....trainen, trainen en nog eens trainen. ( en als je rookt.....kappen daarmee)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100