Wat zijn de risico,s bij een tandemsprong?

Ik heb een tandemsprong geboekt bij paraclub Teuge, Ik heb nog nooit gesprongen. En ook wat last van hoogtevrees. Hoe dichter de dag naderbij komt (as zondag), des te nerveuzer word ik. Ben bang, dat ik in het vliegtuig ineens dichtklap, en niet meer durf. Het is dus niet alleen een vraag, maar ik zoek ook een klein steuntje in de rug,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het grootste risico is dat de andere parachutisten in het vliegtuig uitgebreid gaan overleggen of de parachute waarmee jullie zometeen de kist gaan verlaten wel goed vertrouwen zit. En..dat onderdeeltje...hoort dat? Los daarvan: weinig risico. Die jongens maken soms 10 tandems op een dag, of meer, die weten wat ze doen. Er zijn in de omgeving weinig obstakels (bomen, masten) waar je tegenaan kan. Wel wat vliegverkeer, maar die zijn goed in zones verdeeld. Het ergste wat je kan overkomen is dat je moet overgeven, dat gebeurt bij een enkeling.

Bronnen:
Een paar jaar springervaring op Teuge

Bij een tandemsprong loop je 50% minder gevaar dan wanneer je zo meteen een drukke winkelstraat oversteekt. Zo te zien heb je dat al vaker gedaan en leef je nog steeds, de tandemsprong stelt dan ook niet veel voor. Zolang je geen vliegangst hebt is het een peulenschilletje, vertrouw op je spring-buddy, deze maakt geen sprong als hij het niet vertrouwd, hij wil ook langer blijven leven. Mocht je het helemaal niet durven, de sprong is geen verplichting, het vliegtuig keert dan gewoon met jouw aan boord terug, waarna jij spijt krijgt toch niet gesprongen te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100