Kan het kwaad om elke dag 20 minuten interval cardio te doen?

Ik weet dat het niet gezond is voor je gewrichten om elke dag te gaan hardlopen maar hoe zit dat met interval cardio?

Ik ben nu al 3 weken bezig met 20 minuten interval cardio, dat wil zeggen dat ik elke dag 20 minuten op de loopband sta en telkens 2 minuten sprint en dan 2 minuten rust, dit valt mij gewoon prima en ben al enkele centimeters vermagerd maar ik vraag mij af of dit wel goed is op lange termijn?

Mijn lichaam begint deze tempo stilaan gewoon te worden daarom denk ik dat ik de snelheden zal aanpassen, bijvoorbeeld 1 keer op 14km/u sprinten (2 minuten), dan een keer op 12km/u sprinten en dan weer 13km/u.

Tempo tijdens de rust blijft gewoon zoals gewoonlijk: 6km/u.

Het is natuurlijk niet de bedoeling om dit heel het jaar te doen maar gewoon 3 à 4 maanden in totaal (tot ik een lager vetpercentage bereikt heb), maar de essentie van deze vraag is: kan dat kwaad als ik dit gewoon dagelijks doe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt mij niet echt slecht, zolang je verder maar genoeg rust neemt. Luister gewoon naar je lichaam, als je merkt dat je lang spierpijn houd, erg vermoeid blijft of je prestaties gaan achteruit, dan is het waarschijnlijk toch niet helemaal geschikt. Maar elke dag cardio doen op deze manier kun je prima doen op deze manier. Ik zou uiteindelijk wel wat gaan afwisselen, na een tijd raakt je lichaam gewend aan een bepaalde beweging, en verbrand je minder. Doe bijvoorbeeld eens dit intervalschema op de fiets of roeimachine, dan gebruik je andere spieren. Probeer wel af en toe wat krachttraining te doen, dat is op de lange termijn beter voor spierbehoud. (in combinatie met genoeg eiwitten eten natuurlijk)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100