Is het beter om te sporten savonds of beter sochtends?

Is het beter / gezonder om savonds te sporten, na de hele dag achter de rug gehad te hebben. of beter sochtends voordat de dag nog moet beginnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste moment is wanneer het jou het beste uitkomt. Om in de ochtend te gaan sporten, moet je eerder je bed uit. Zo ben je wel gelijk goed wakker, maar je kunt problemen krijgen omdat je dan slaap te kort komt, of omdat je dan niet goed uitkomt met je ontbijt. In de avond sporten doen veel mensen, maar soms blijf je snel op de bank hangen en heb je geen zin meer om de deur uit te gaan. Het heeft wel als voordeel dat je met een goede maaltijd aan de slag kunt. Zelf heb ik uiteindelijk gekozen voor gelijk na mijn werk sporten. Ik draag werkkleding, en als ik in de middag omkleed, doe ik gelijk de sportkleding aan en rijd ik bij de sportschool langs. In de ochtend is voor mij niet haalbaar. Kijk wat jij het fijnste vind, probeer ze allebei. Het belangrijkste is consistentie, dat je het regelmatig doet.

persoonlijk vind ik 's ochtends fijner, je voelt je meteen een stuk productiever! Tijdens sporten komen namelijk veel endorfines vrij die je instant goed humeur geven. Ook zet sporten je metabolisme op gang, wanneer je dit 's ochtends doet kun je daar profijt van hebben de rest van de dag. Maar doordat tijdens sporten ook veel anti-stress hormonen vrijkomen is het misschien juist fijner om het 's avonds, na het werk te doen. Zo verlies je alle stress van de afgelopen dag en kun je beter slapen, waardoor je ook de volgende dag weer actiever en fitter bent. Maar verder zou ik zeggen kijk wat voor jou het beste uitkomt en wat jij het fijnst vindt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100