Trainen squats alleen de benen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, ze trainen naast de beenspieren ook de bilspieren, en als je squats met een barbell doet (zie afbeelding), dan train je ook nog eens je buikspieren en rugspieren. Het is dus (indien correct uitgevoerd) een hele goede oefening die veel spieren traint. Toegevoegd na 1 minuut: Zie deze link voor tips over een goede squat uitvoeren: http://noexcuseshealth.wordpress.com/2013/01/22/how-to-perform-a-proper-squat/ Ze zeggen daar dat je niet met je knieen voorbij je tenen mag gaan, maar dat mag je wel een beetje hoor, zolang je maar goed rechtop blijft.

Nee, als je squats goed uitvoert kun je er bijna je hele lichaam mee trainen. Je benen, billen, dijbenen, buik, rug en armen. Maar dat gaat alleen op als je de oefeningen goed uitvoert.

Bronnen:
http://www.pt-nijmegen.nl/squat.htm

Je bovenbeenspieren zijn de doelspieren bij deze oefening. Maar om de oefening doeltreffend uit te kunnen oefenen train je secundair je kuit, rug, scheen, buik, etc spieren. Denk eraan dat je ook je evenwicht moet bewaren bij deze oefening, hetgeen betekent dat je behalve zo'n beetje al je spieren ook je kleine hersenen traint bij deze oefening.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100