Is je oren klaren lastiger met een duikbril op ? Zoja, hoe klaar je het beste?

Ik ben wat aan het oefenen met duiken en daarbij met het klaren van mijn oren onderwater. Op 3 meter zonder duikbril ging het klaren zonder enig probleem.

Gisteren bij het afdalen naar 5 meter gebruikte ik een duikbril en lukte het me ineens niet meer om te klaren. Ik heb het meerdere malen geprobeerd, ook door maar 3 meter af te dalen en dan te proberen maar dat ging ook niet. Dit bad was redelijk donker en omdat ik nog wat angstig ben wilde ik de duikbril erbij gebruiken.

Kan het misschien zijn dat het lastiger gaat om je oren te klaren wanneer je een duikbril draagt, omdat je neus al 'dicht' zit?
Zo ja, wat is de beste manier om je oren te klaren als je een duikbril op hebt ? Voor het klaren zonder duikbril hoef ik enkel mijn onderkaak naar voren te bewegen of mijn keel aan te spannen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Klaren doe je door je neus dicht te knijpen en dan door je neus uit te blazen. De lucht kan niet door neus en zal zijn weg zoeken naar je middenoor en zo de druk op je trommelvlies van buiten neutraliseren. De meeste duikbrillen laten het dichtknijpen toe ...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100