Is Basketbal een contactsport ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Basketbal is een teamsport waarbij de mogelijkheid bestaat en niet uit te sluiten is dat je fysiek contact hebt met tegenstanders en/of medespelers. Dus ook voetbal, waterpolo, en ijshockey zijn voorbeelden van contactsporten. Dit in tegenstelling tot niet-contact sporten, zoals golf, curling, bodybuilding, tennis, cricket, volleybal, zwemmen, hardlopen etc.

Nee, basketbal is mijn inziens geen contact sport, want contact met de tegenstander (tijdens bijv de verdediging) wordt bestraft door de scheidsrechter met een persoonlijke fout of vrije worp. Dit in tegenstelling tot sporten zoals handbal en waterpolo waarbij het goedgekeurd is om zowel op de bal als op de tegenstander te verdedigen.

In principe niet, omdat het een sport is die gespeeld wordt met een doel die niets te maken heeft met het maken van contact met je tegenstander. In Amerika gebruiken ze echter andere definities die meer op de praktijk gebaseerd zijn en dus niet op de basis regels van de sport. Ze maken het verschil tussen contact sport en collision sport, waarbij het eerste bijv. voetbal en basketbal onder vallen, en het tweede vechtsporten, rugby en American Footbal. http://en.wikipedia.org/wiki/Contact_sport

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100