elke keer na een training van wedstrijdzwemmen ben ik erg ziek (koorts en verkouden). Heeft iemand een tip waardoor ik dit kan voorkomen?

Dit is een groot probleem voor mij, omdat ik de rest van de week niet meer kan trainen en er ook nog eens als een wrak bij loop.
misschien heb jij hier ook last van gehad en er een goeie oplossing op gevonden, of misschien zie je een heel logisch antwoord voor mijn probleem.
ik zou er erg blij mee zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je al geprobeerd vooraf paracetamol in te nemen en 4 uur later weer. Verder zou ik zo min mogelijk zwembad water in je mond proberen te krijgen.

Na het zwemmen je goed warm houden, badjas meenemen tot aan het zwembad en dan in badjas je spullen gaan nemen en zo naar kleedhokje. Je haren drogen voor het naar buiten gaan, warm aankleden bij dit koude weer. Zorgen voor voldoende slaap na de training (en best ook op de andere dagen). Als het je sinussen zijn waar je het meest last van hebt, kan je tijdens het zwemmen misschien best zo'n speciale neusknijper aandoen. Ik weet wel niet of dit voldoende zal helpen, anders kan je het beste eens raad vragen aan een dokter.

Het antwoord is dat als je met natte haren naar de koude buitenlucht gaat dan raak je verkouden dus doe een capuchon over je haren,dat helpt!

Verkoudheid duid op een aandoening van de longen, mogelijk dat je wat water of dampen van het schoonmaakmiddel binnen krijgt en je longen irriteert. Dit kan dus gewoon een allergische reactie zijn, laat je daarop onderzoeken.

stoppen met zwemmen is een logische oplossing, maar het is de vraag of je dat wilt. jezelf goed afdrogen en buiten een muts dragen is belangrijk.

Verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus (dus aan kou of nat haar zal het niet liggen). Misschien ben je allergisch voor chloor, dat komt wel vaker voor. Zie de link voor meer informatie.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100