Is het mogelijk om 1 nacht te overnachten in de provincie Groningen in een achtertuin of weiland met 6 mensen?

Waar kan je het beste contact opnemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Even op zoek gaan naar een van de plaatselijke boeren. Met een beetje geluk laten ze het toe voor een kleine vergoeding, maar ik ben bang dat de meeste boeren hier niet zo van gediend zijn. Dit ligt trouwens ook aan de leeftijd van de groep.

Of het wettelijk MAG weet ik niet. Maar met Scouting hebben we dat wel eens gedaan. Wij vroegen dan gewoon toestemming aan de eigenaar van de grond. We hebben ook een keer in België in de achtertuin van de burgemeester van Durbuy gestaan :-)

Plaatselijke amateurvoetbalvereniging bellen en vragen of je voor een habbekrats in de kleedkamer mag slapen, kan je ook nog lekker douchen. Is natuurlijk wel niet helemaal legaal, maar die amateurclub heeft de centjes nodig.

Ja, is perfect mogelijk. Er zijn 5 manieren : manier 1 : Sommige weilanden liggen er erg verlaten bij of bij een bos. Niemand merkt jullie daar. Maar het is wel strafbaar. manier 2 : op google even een boerderijtje daar opzoeken en contact opnemen met de eigenaar. Vele laten je wel overnachten in hun schuur, weiland, achtertuin,... soms wel voor een kleine vergoeding zoals anderen al eerder ver meldden. manier 3 : een camping boeken voor 1 nacht. manier 4 : een bos zoeken in de buurt om daar te overnachten. manier 5 : Zijn er jeugdherbergen of jeugdplekken in de buurt? Vaak kun je daar ook gwn reserveren. Die plekken bevinden zich meestal ook in achtertuinen, weilanden, bossen, ... Ik hoop dat één van al deze manieren je verder op weg kan helpen ;) Veel suc6!

Hier in Twente heb je verschillende boeren die ook camping al dan niet met bed en breakfast erbij hebben om hoofd boven water te houden. Meestal hebben ze stukje grond in buurt van de boerderij voor gasten

In iemands tuin of weiland kun je natuurlijk overnachten als die persoon maar de eigenaar is. Doe een oproepje via marktplaats of gratisoptehalen of gratisaftehalen.

een oproep in het dagblad van het noorden is een mogelijkheid, er wonen in groningen aardig wat mensen uit het westen, die kan je opzoeken en informeren naar de achtertuin of het weiland. (voor het geval de stugge boeren niet toehappen). verder wat al eerder geopperd is de boerderie met de mogelijkheid om een tent in het weiland neer te zetten, hieronder minicamping in groningen uit de bron: Minicamping / boerencamping Groningen – Pieterburen Een leuk uitstapje vanaf de boerderijcamping is voor de kinderen de zeehondencrèche in Pieterburen. Minicamping / boerencamping Groningen - vesting Bourtange Op een boerderijcamping in Bourtange is veel te beleven. Het is een stervormig vestingstadje. Het stadje is de afgelopen jaren volledig in oude glorie hersteld, met ophaalbruggen, officiershuizen en kanonnen en het brengt u terug in de tijd naar het jaar 1742.

Bronnen:
http://www.kamperen-bij-de-boer.com/groningen.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100