Doortrainen met spierpijn goed of slecht?

Is doortrainen met spierpijn goed of slecht? beschadigd het je spieren of maakt het ze juist sterker? dit zou ik graag willen weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spierpijn is ophoping van lactaat in je spieren, ze werken daardoor niet zo goed. Als je de doorbloeding op gang brengt (door te trainen) worden deze stoffen sneller afgevoerd. Je moet dan wel rustig aan doen want de spieren moeten dus herstellen. Pas na volledig herstel kun je je spieren weer volledig belasten. Zo kun je dus je consitie verhogen zodat de verzuring (lactaat) steeds later optreedt. Ze hebben dus allebei een beetje gelijk, de waarheid ligt in het midden, rustig aan trainen dus totdat de spierpijn weg is (en het lactaat dus ook).

Nee dat is slecht voor je spieren

Als je erg last van spierpijn hebt, moet je niet keihard door gaan trainen. Bewegen is goed, maar doe het wel rustig aan, of werk die dag aan een andere spiergroep. Als je bijvoorbeeld last hebt van je benen, werk je die dag voornamelijk met je armen. Je kunt ook kiezen om een sport te gaan doen die minder belastend is voor je spieren, zwemmen bijvoorbeeld. Door trainen met spierpijn is niet goed voor je spieren. Je spieren worden sterker door rust na het sporten. Als je ze constant blijft belasten werkt het averechts en heb je een grotere kans op blessure.

door trainen zelf niet, je kan wel losmaken, als je dan zeker weet dat het gaat, kan je wel rustig gaan trainen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100