Ze zeggen dat NL’ers qua lengte het langste zijn ter wereld, maar hoe komt het dat basketbal totaalniet populair is en we niet meedoen met Eurobasket?

In andere westerse landen is het wel aardig populair zoals in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Die hebben ook spelers die meedoen in de NBA enzo. Ik volg nu Eurobasket, de EK voor basketbal. Het is toch een van de bekendste sporten ter wereld

Ik vind basketbal verder een erg leuke sport om te volgen, weet iemand toevallig naast mijn hoofdvraag waar ik basketbal kan volgen. een site zoals voetbalzone.nl alleen dan over basketbal met reacties enzo, mag ook in het engels(beter zelfs--NBA).

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien maak je een denkfoutje? Het klopt dat Nederlanders in vergelijking met andere landen vrij lang zijn. Maar dat is een gemiddelde. Als we gemiddeld lang zijn, wil dat nog niet zeggen, dat er ook veel extreem lange Nederlanders zijn, en die zie je vaak bij basketbal. En dan is er natuurlijk de cultuur. Wij hebben een voetbalcultuur, en niet zoals in de VS een basketbal-cultuur. Cricket slaat hier ook niet aan. Zoiets heeft historische redenen, en is in feite niets anders, dan dat de Amerikanen geen drop of kroketten eten. Draai het eens om: Japanners zijn gemiddeld niet zo lang. Waarom zijn formule I en paardenrennen dan niet ongelooflijk populair in Japan? Want voor die sporten moet je juist klein zijn. ;-)

Je hoeft net perse lang te zijn om goed te kunnen basketballen. Michael Jordan was "maar" 1:90 lang. Meeste Basketballers zijn een stuk langer 2 meter plus. En inderdaad zoals een andere al heeft geschreven is de agressieve sport genaamd voetbal hier veel populairder, ik vind er geen zak aan. Geef mij maar basketbal. Oh en het is ook zo dat blanke mannen niet echt goed zijn in hoog springen. Je moet hard trainen om zo hoog te kunnen springen om gemakkelijk een dunk te kunnen maken.

Daar kan je wel basketbal volgen.

Bronnen:
http://www.ibasketball.nl/?page_id=15770

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100