Hoeveel punten krijg je bij darten als je in het groene gooit en hoeveel in de bullseye?

En hoe zit het met het aftellen? Moet het presies op 0 uitkomen en wat anders? Alvast bedankt ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kort en krachtig: Groen 25 Rood 50 Bij de laatste beurt moet je precies op 0 eindigen, alleen moet dit met een dubbel. Bijvoorbeeld, je hebt nog 20 punten, dan moet je dubbel 10 gooien. Stel je hebt 6 punten, dan gooi je dubbel 3 enz enz.

Groen 25 en bull 50

Als je niet op 0 uitkomt, tellen de laatst gemaakte punten niet, dus ben je weer terug bij de punten van je vorige beurt.

En met aftellen: ja, precies op 0. Stel je hebt nog 3 punten en je gooit er 12 ofzo, dan is je beurt voorbij en heb je gewoon nog steeds die 3 punten.

je begint met 501 iedere keer als je ergens op gooit gaan dat aantal punten er af. Bijvoorbeeld; 501-20=481 Je mag 3 keer achter elkaar gooien het groene vakje is -25 en bullseye (rood) is -50

Bullseye is 50 punten. De groene vakjes komen heel veel voor. Als je op groen gooit in de buitenste ring krijg je 2 keer de waarde. Gooi je op groen in de binnenste ring krijg je drie keer de waarde. Bij het meest gespeelde spel moet je inderdaad op 0 uitkomen om te winnen. Toegevoegd na 1 minuut: Oh wacht, je bedoelt waarschijnlijk de groene ring die om de rode ring zit. Dat is de bull en daar krijg je 25 punten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Darts_%28sport%29

De bul is 25 en de Bul Side 50 zo uit me Hooft

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100