Welke spieren gebruik je om op je benen te blijven staan als iemand je duwt?

Net heb ik ookal iets gevraagd over het duwen, maar nu vraag ik iets over het blijven staan. Ik zit namelijk op een vechtsport en train daarnaast ook veel kracht in de sportschool.

Maar op 1 of andere manier als iemand me een duw geeft ga ik al achterover. Dan sta ik niet goed op me benen, ik ben 72 kilo en 1.82 dus dat valt wel mee.

Hoe kan je blijven staan na een duw? Als iemand 1 hand gebruikt verlies ik al me balans in me benen en ga ik naar achter, is dat een kwestie van kracht zetten in je benen? Een techniek? Of juist pure kracht die ik nu nog niet heb.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gaat vooral om de juiste stand van je benen. Kracht is minder belangrijk dan techniek in dit geval. Welke vechtsport doe je?

Het is heel logisch dat je naar achteren valt! Bij sporten zoals judo wordt er altijd gekeken naar de "lijn" tussen de voeten. Als je er voor zorgt dat een persoon naar voren of naar achteren geduwd wordt over deze lijn dan zal je merken dat iemand, maakt niet uit wie, makkelijk uit evenwicht te brengen is. Wanneer je een voet voor en een voet achter zet, dan zal deze lijn ook veranderen en zal je juist makkelijker naar de zijkanten uit evenwicht gebracht kunnen worden. Door de steun van je voeten zal het sowieso lastiger zijn om iemand naar voren uit balans te duwen dan naar achteren. Je bent dus gewoon erg kwetsbaar om naar achteren te vallen. In dit geval zal ik dus eerst naar de techniek gaan kijken voordat je doorgaat met het trainen van je beenspieren;) Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100