Wat is een leuke sport als je niet van competitie houdt?

En dan bedoel ik dus niets in de sportschool...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hardlopen is een typische sport wat je voor je plezier kan doen; alleen of juist met anderen. Op internet zijn er veel schema's te vinden voor beginnelingen en gevorderden die je kan aanhouden als je er verder weinig vanaf weet. Fietsen kan ook leuk zijn; bijvoorbeeld mountainbiken. Elke avond een eindje lekker door fietsen kan heerlijk zijn. Paardrijden is eveneens een fantastische sport dat je alleen of met anderen kan doen. Lekker buiten bijvoorbeeld.

Aikido. Aikido wedstrijden bestaan niet.

Synchroonzwemmen. ˙uǝɯɯǝʍzuooɹɥɔuʎs

In je uppie wielrennen of met anderen zonder enige competitie....

Recreatief zwemmen. Ik doe dit samen met een vriendin. Door die afspraak ga je wel elke week en het is nog gezellig ook. Verder wandel ik, meestal alleen. Is heerlijk ontspannend en toch een gezonde beweging Verder zijn fietsen en hardlopen ook opties. Kun je alleen doen of samen met iemand. Mijn advies is: Ga bij jezelf te rade wat je een leuke manier van bewegen vindt en ga dit doen, alleen of samen met iemand. Net wat je wilt.

Wielrennen, schaatsen, hardlopen, triathlon, skieen, langlaufen, schaken tegen de computer, etc..... Toegevoegd na 3 uur: Eigenlijk is iedere sport leuk als je het kan indelen zoals jij het wil. Als jij geen competitie wil kun je ook meer geniet van die sport.

Fitnessen! Lekker indelen naar je eigen zin en tijd!

Alle individuele sporten die niet in wedstrijd- of clubverband worden gespeeld. Teamsporten zijn natuurlijk per definitie competitief, zelfs als je in de allerlaagste recreatieve klasse speelt. Ook de teams die alleen in de derde helft nog een beetje presteren, doen mee aan onderlinge wedstrijden, al is de uitslag daar wellicht niet zo belangrijk. Maar alles wat je in je eentje doet, kun je prima blijven doen zonder ooit aan één enkele wedstrijd mee te hoeven doen. In verenigingsverband is dat nog wel eens lastig (ik herinner me dat we vroeger met turnen en zwemmen ook echt niet onder de verplichte wedstrijden uitkwamen, waar ik dus een bloedhekel aan had), maar voor je lol hardlopen, zwemmen, joggen, fitnessen, wandelen, fietsen, kun je jaren volhouden zonder het ooit tegen iemand op te hoeven nemen. Of je moet de verleiding niet kunnen weerstaan je éigen prestatie steeds te verbeteren, maar dan ben je vermoedelijk ook redelijk competitief ingesteld.

Dan zou ik gewoon leuk in de kroeg met een drankje gaan darten... En voordat er kritiek komt. Darten is een serieze internationaal erkende sport.

poolen in het cafe, tenzij je wel een score bij wil houden.

Nordic Walking...

Wat dacht je van roeien? Lekker in de buitenlucht, op het water. En nee, het regent bijna nooit in Nederland, dat lijkt alleen maar zo als je de wereld bekijkt van achter je geraniums. Je kunt puur toerroeien. Of gewoon gaan voor het lekkere bezig zijn, zonder persé de snelste te hoeven zijn. Op mijn vereniging zijn heel veel mensen die één of twee keer per week een vierpersoonsboot in het water leggen, met een kan koffie en wat lekkers naar een eilandje varen, daar gezellig gaan zitten, en dan terugroeien. Niks competitiefs aan. Je kunt ook in een eenpersoonsbootje gaan roeien. Dan ben je lekker één met de natuur en met jezelf. Dit kan heel meditatief werken. Ook hier is niets competitiefs aan. Mocht je dat te eenzaam zijn, dan kun je met een groepje mensen elk een eenpersoonsbootje nemen, en samen ergens heen varen. Ook niet competitief, het is alsof je een wandelgroepje hebt, maar dan roeiend.

Schaken tegen jezelf.

Ik neem aan dat je wel een teamsport zoekt, want anders zijn er ontelbare mogelijkheden. In teamverband heb je wandel- en fietsclubs die puur recreatief zijn en niet ''om te winnen". Of wat dacht je van een gymclub. Eventueel yoga is ook niet competitief, geen echte sport maar wel inspannend.

Ga Spinnen of een andere leuke groepsles in de (jawel) sportschool. Lekker met een groep op goeie muziek je energie kwijt kunnen en aan je conditie werken!

Gelukkig ben ik niet de enige.Wandelen is saai en duurt veel te lang.Hooguit moutainbiken of fiets crossen door een bos.

Denksport?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100